Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Последният път когато S&P 500 е бил толкова далеч от 50-дневната SMA видяхме корекция

Януари 17, 2018 10:57

Индексът S&P 500 се повиши до нов исторически рекорд вчера, преминавайки над границата от 2 800 пункта за пръв път в историята. Това обаче, не продължи дълго и индексът се върна под посоченото ниво, завършвайки на отрицателна територия.

Дали на инвеститорите трябва да им светва „червената лампичка". Все още не е съвсем ясно, като индексът е твърде близо до историческия си връх, за да се говори за начало на корекция.

И все пак, инвеститорите трябва да имат едно „наум", защото е налице един тревожен сигнал.

А именно - петдесет дневната пълзяща средна величина при индекса, е при ниво от 2 657 пункта. Или въз основа на настоящата му стойност от 2 786 пункта, индексът е с около 5% над посочената пълзяща средна стойност.

За последен път, когато широкият индекс S&P 500 се е търгувала толкова над 50-дневната си SMA, той отбеляза известна корекция впоследствие. По-точно – връщане от около 5% през октомври на 2015-та година.

Връщането обаче, както вече споменахме, бе корективно и последвано от нов тест на върха. Пследвалия неуспешен пробив на върха обаче, инициира и последвала по-сериозна корекция.

В допълнение, инвеститорите не бива да забравят, че историческото представяне на един актив, в никакъв случай не бива да се приема като гаранция за бъдещото такова. И както казва Джеси Ливърмор – „Един актив никога не е прекалено скъп, за да продължава да поскъпва и прекалено евтин, за да продължи да поевтиняван".

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.