​Платината при ключово ниво на съпротива

Декември 21, 2017 10:30

Цената на платината, регистрира драматични промени и флуктоации през последните няколко седмици.

След като проби ключовото ниво на подкрепа, от 888 долара (отбелязано с хоризонтална червена линия, по-долу на графиката) в началото на декември, станахме свидeтели на по-нататъшно понижение и достигане до най-ниска стойност за последната една година от близо 870 долара.

Благородният метал обаче, отново се върна над ключовото ниво от 888 долара и продължи силно нагоре, връщайки се отново над 900 долара.

Поскъпването на платината обаче, което до голяма степен бе подкрепено от слабостта на щатския долар, бе временно ограничено от следващото ключово ниво на съпротива – 50-дневната пълзяща средна величина. Тази стойност, разположена при 923 долара за унция, е в сила и най-вероятно ще продължи да ограничава ръста на метала, докато не бъде преодоляна.

Може да се каже, че нивото е възможно дори да оттласне платината отново надолу, за пореден тест на психологическата граница от 900 долара.

Промяна на тези очаквания, би се случила единствено и само при пробив на посоченото ниво на съпротива от 923 долара. При такъв сценарий, може да очакваме по-нататъшно поскъпване на платината, до края на годината, което би било подкрепено единствено от по-продължаваща слабост на щатския долар, спрямо останалите основни валути.

инсталирай платформата MT4 Supreme Edition безплатно

Не забравяйте, че пазарите могат да са много волатилни и е добре да се застраховате, като се възползвате от възможностите на платформите за търговия MT4 и MT5 Supreme Edition на Admiral Markets за Защита от Волатилност.

Тествайте търговията с платина, без риск от загуба на реален капитал, с безплатна демо сметка от Admiral Markets.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с