Паундът при критичното ниво от 1.2770!

Юни 01, 2017 11:47

Паундът е при ключово ниво на подкрепа от 1.2770. Това ниво, вече на няколко пъти доказа своята важност, както на съпротива, така и на подкрепа. Два са вариантите пред инвеститорите в момента.

Да изчакат трайния му пробив надолу, което е възможно да е последвано от по-нататъшно силно поевтиняване на валутата, или ако очакват, че поскъпването на паунда не е приключило да купуват валутната двойка в момента, с поставяне на относително близък стоп.

При първия описан сценарий, инвеститорите биха могли да продават валутната двойка със стоп поръчки, при ниво от 1.2750, или на около 25 пипса от текущите му стойности, и стоп за ограничаване на загубата при 1.2780.

Целта при подобно едно отиграване са нивата в диапазона 1.26001.2550.

Защо пробивът на 1.2770 е критичен за по-нататъшното поевтиняване на валутната двойка? Защото много от трейдърите, ще видят формирането на "флаг", една от най-ползваните технически фигури в техническия анализ, традиционно следвани след силно движение в съответната посока.

Не забравяйте да се застраховате, срещу крайна волатилност при валутната двойка GBP/USD, в среда на предстоящи парламентарни избори в страната, като използвате настройките за Защита от Волатилност на Admiral Markets.

Във втория сценарий, инвеститорите могат да купуват паунда при нива близки до 1.2770 и да поставят своя стоп за ограничаване на загубите при ниво от 1.2750. Потенциалната цел, на подобна покупка е тест на върха от 1.2880, а при евентуалния му пробив и на 1.3050.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.