Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Наближава добър момент за влизане в платина?

Май 17, 2018 16:59


Детайлите са важни за успешната търговия на финансовите пазари

В търговията „дяволът е в детайлите". Или казано по друг начин, детайлите са от изключително важност, за правилното таймиране на една сделка. И докато инвеститорите, като че ли отделят 90% от енергията си за търсене на най-правилния вход в една позиция и само 10% за правилното излизане от нея, това не означава, че винаги входовете са добре таймирани…

Както каза Джак Швагер, по време на уебинара си, организиран специално за Адмирал Маркетс – ако мога да сведа всичко най-важно в търговията до едно изречение то би звучало така – „Знайте къде да излезете!".

уебинар Джак Швагер

Сега обаче, ще говорим не за излизане, а за влизане…

И то за влизане при един метал, който отбеляза съществен спад в цената си през последните седмици и месеци – платината.

Благородният метал проби ключово ниво на подкрепа, от над 900 долара, което бе последвано от по-нататъшна загуба в унисон със случващото се при останалите метали.

А сред основните причини за поевтиняването на платината се сочат - проблемите за дизеловите автомобили (катализаторите, за този род автомобили, използват платина и заемат основна част от потреблението на метала) и поскъпването на щатския долар.

И платината привлича погледа на спекулантите. Много инвеститори наблюдават метала, с цел заемане на дълги позиции. За всички тях сега ще посочим една възможна стратегия, на база на случвалото се в исторически план и на една дългосрочна графика - седмична.

Или как да таймирате най-добре своя вход в позицията?

Както се вижда от графиката след по-сериозни черни свещи или такива на по-голям седмичен спад, често са следвали и по-големи повишения от една или повече незапълнени свещи (една или повече седмици на по-сериозен ръст).

Графика:

Не са били редки и случаите, когато ръстовете са се формирали, след наблюдаване на така наречената формация с японски свещи „Чук".

Как изглежда тази формация с японски свещи и повече за петте най-мощни формации с японски свещи, можете да намeрите на специалния уебинар на „бащата на японските свещи" за Адмирал Маркетс – Стив Нисън.

Как изглежда тази формация с японски свещи и повече за петте най-мощни формации с японски свещи, можете да намарите на специалния уебинар на „бащата на японските свещи" за Адмирал Маркетс – Стив Нисън.

Няколко са добрите новини за инвеститорите, които дебнат платината в момента. Първата е, че сме близо до края на седмицата. Или следва нова седмична свещ от понеделник, която може да е потвърждаващия сигнал, че спада е свършил.

Как да дебнете за влизане в платина?

Могат да изчакат потвърждаващ сигнал преди да влязат. Какъв може да е той?

Ако платината отвори и продължи надолу през следващата седмица, преминавайки под дъното от тази седмица, то инвеститорите просто трябва да изчакат връщане над най-ниската стойност от тази седмица, където могат да отварят дълги позиции, със стоп под най-ниската стойност през следващата седмица.

Ако платината отвори над нивото си на затваряне от тази седмица, то инвеститорите могат да изчакат затваряне на седмичната свещ за повече яснота. Ако видим японската фигура чук или друга меча фигура, то те могат да влязат при затварянето на седмичната свещ или в началото на следващата седмица. Стопът е добре да се постави под най-ниската стойност от последните две свещи, в зависимост от коя ще бъде по-ниската точка…

гледайте уебинара със Стив Нисън

Другата добра новина е, че ако захапят правилно „възходящия тренд", обикновено повишението на платината е много рязко и силно, като нерядко продължава две или повече седмици.

А това, което може да се очаква като цел е нивото над 1 000 долара за унция. При това, повишение до посоченото ниво, може да се очаква за между шест и девет свещи (седмици), ако погледнем към рейнджовото движение на метала, през последните две години.

Защо да търгувате с платина и да изберете метала пред златото?

Златото и среброто бяха посочени и като "задължителни инструменти, в портфейлите на всички инвеститори и трейдъри", от Явор Спасов, портфолио-мениджър в крипто-фонд и Радослав Вълов, професионален трейдър, по време на първото издание на финансовото токшоу „Парите никога не спят".

„При по-голяма волатилност, златото ще е убежище. При сценарий за по-дълбока корекция, златото трябва да спечели (дългосрочните инвестиции в злато). От друга страна, ако бичият пазар продължи, едва ли златото ще понесе много сериозни загуби. Тоест златото е един задължителен елемент за портфолиото на всеки инвеститор. Рейнджът, в който се търгува цената на златото, бе тестван за втори път. Моето очакване е, че при ръст над 1 350 долара, можем да видим много хубави възходящи движения в средносрочен план при търговията със злато, първоначално към 1 500 долара за унция" коментира Явор Спасов, по време на изданието „Парите никога не спят".

финансово токшоу парите никога не спят

Можете да получите пълен запис на шоуто, след като се регистрирате на този линк.

А ако харесвате златото, сега ще Ви дадем няколко причини, защо да предпочетете платината пред него...

Инвестиционна платина, или платина под формата на монети, кюлчета, слитъци, бижута и др.

Пред инвеститорите има няколко варианта да инвестират в платина. Първият, който най-вероятно ще им дойде наум, е покупката на инвестиционна платина. Тоест под формата на платинени кюлчета, платинени слитъци, платинени бижута и т.н.

Това, което трябва да знаете, че е платината се измерва в тройунции, като една тройунция платина е приблизително 31.1035 грама. Традиционно цената на платината се измерва на световните стокови пазари в долари (при инвестиции в платина).

забогатяване

Ако искате да търгувате със злато и платина при изключително изгодни условия и да последвате този арбитраж, можете да направите това със сметка в Admiral Markets.

Инвестиционната платина винаги трябва да е съпроводено със специален сертификат, в който се посочва мястото на изработване. В повечето страни цената на инвестиционната платина се обявява заедно с останалите валутни курсове.

Няколко са проблемите, пред които ще сте изправени, ако решите да си купите инвестиционна платина. Първо, не можете да изберете между грамажа. Ще платите, платината, което е в съответното кюлче или слитък.

На второ място, цената на платината, която ще платите, обикновено ще е по-висока с между 3 и 5% от цената на платината на международните пазари. Когато към това добавите и още толкова, когато го продавате и трябва да сте готови да се разделите с между 6 и 10% от стойността на инвестицията си. Или подобен ръст в цената на платината ще е необходим, само за да излезете на нулата.

С това обаче не се изчерпват разходите Ви (за инвестиционната платина). Може би голям проблем пред Вас ще е къде ще съхранявате закупената инвестиционна платина? Ясно е, че ако става въпрос за по-голяма по размер инвестиция, едва ли можете да го държите в личния си сейф вкъщи, или пък "под матрака". А това е още един сериозен разход, който се добавя към общите разходи, при физическа инвестиция в платина.

Инвестициите във физическа и инвестиционна платина, има още един проблем. Изисква по-голяма по размер инвестиция. Не можете да си купите например платина на стойност по-малка от тази на стойността на кюлчето, или слитъка. Това в пълна сила важи и по отношение на продажбата на притежаваната от Вас платина.

Всичко може да е далеч по-просто ако решите да инвестирате в платина, с договори за разлика (CFD-та върху платина)

Задайте си въпроса – каква е целта Ви да инвестирате в платина?

Да се облагодетелствате от повишението в цената или да имате платинени бижута, които да носите, или още по-лошо, да загубите 10% от стойността на инвестицията си под формата на допълнителни разходи, само заради идеята да притежавате метала физически?!

Ако целите Ви са инвестиционни и не смятате, че ще видим връщане на „златния стандарт", след тотален колапс на цялата финансова система (което да оправдае физическото държне на металите), то сега ще Ви предложим един много по-лесен, удобен и свързан с по-малки разходи начин да се облагодетелствате от потенциалното повишение в цената на платината.

Става въпрос за покупка на договори за разлика върху платина на финансовите пазари. Или това е финансов продукт, при който ще печелите само от разликата в цената на платината. Без необходимост от това да съхранявате платината реално, с минимални разходи при покупката и продажбата на благородния метал.

Единственият недостатък тук, както вече споменах (което между другото може и да е предимство, защото ще ви спести „главоболията" от това да се чудите къде да съхранявате платината си) е, че не притежавате реално и физическа платина. Просто ще печелите или губите, при промяна в цената на метала на международните финансови пазари.

Търговията със CFD-та върху платина има и други предимства. На първо място, така можете да инвестирате точната сума, която желаете. В допълнение, можете да закриете само част от инвестицията си, когато решите да прибирате печалби или да ограничавате загуби, за разлика от продажбата на платинени слитъци, платинени кюлчетата или бижута.

Цената при влизане и излизане от позиция в договори за разлика върху платина, винаги ще е максимално близка до борсовата, като пропускате да плащате сериозни такси и комисиони, за които вече споменах не веднъж и без риск за нейното съхраняване.

безплатна демо сметка

Тествайте търговията със CFD-та върху платина, без риск от загуба на реален капитал, с безплатна демо сметка.

И на следващо, но не последно място, покупката на платина, посредством договори за разлика, може да блокира само част от необходимия за това капитал, благодарение на нещо наречено ливъридж. Или предоставени от Вашия брокер средства, които Ви позволяват да купувате финансови активи, на стойност многократно превишаваща Вашите собствени.

Разбира се, имайте в предвид, че ливъриджът при CFD-та върху платина, трябва да се ползва изключително отговорно, защото той повишава размера не само на печалбите, но и на загубите!


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.