Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Междупазарен анализ: Как цената на петрола влияе на облигациите

Декември 13, 2016 11:54

Сентиментът при петрола в последните седмици е много положителен, след решението на ОПЕК да намали добива с 1.22 млн. барела на ден. През уикенда Саудитска Арабия и Русия поеха допълнителен ангажимент за намаление на добива през 2017 г.

В момента, много интересна е корелацията между облигациите и петрола. Пазарът на облигации е особено чувствителен към цената на петрола. Ключовият фактор е инфлацията. По принцип, цените на облигациите спадат (съответно доходността им се повишава) при увеличаващ се инфлационен натиск т.е повишаващи се цени на стоките и суровините. Например, инфлацията в САЩ се повиши с 1.6% през октомври на годишна база.

Защо e важно това?

Цените на облигациите и цените на стоките обикновено се движат в обратна посока. От друга страна, облигациите обикновено са в една посока с индексите. Всяко отклонение (дивергенция) между бондовете и индексите обикновено предхожда обръщане на тренда при индексите. В момента ситуацията е точно такава.

Все пак, тези процеси са бавни и не винаги в този ред, но достатъчно мощни, за да се съобразяваме с тях.

На графиките по-долу виждаме на седмична база 10-годишните ДЦК на САЩ (USTNote, долен панел на графиката) и цената на петрола сорт WTI (горен панел на графиката). Виждаме също, че докато облигациите правеха по-високи върхове, петрола правеше по-високи дъна, подсказвайки предстоящ срив на облигациите, кактo се и случи.

Много подхоящa e функциятa CHART in CHART на приложението Supreme Edition за МТ4, която нагледно Ви показва графиките една под друга в един прозорец. Отделно от нея, може да ползвате функциите Correlation Trader, както и Correlation Matrix за по-добра визуализация на съотношенията между различните пазари и така да улесните търговията си.Вихрен Молевски,

Admiral Markets


Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.