Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Класически триъгълник при платината!

Юни 14, 2017 14:32

Стесняващият се триъгълник е една от любимата на много трейдъри, фигура в техническия анализ. Защото това е фигура, която традиционно се формира в моменти на корекция на основния тренд.

Тоест тя дава много добра отправна точка, както за момента на покупка на един актив, при пробив на една от двете й граници, така и за нивата на поставяне на стоповете за ограничаване на загубата и тези за прибиране на печалбите.

В този ред на мисли, колкото на по-дългосрочна графика откриваме един триъгълник, толкова по-вероятен е сценария за по-силно движение в съответната посока при пробив на едно от двете нива.

Сега ще разгледаме формирането на стесняващ се триъгълник при платината. Най-доброто в случая е, че този триъгълник е на дългосрочна графика – седмична.

Другият фактор, който прави ситуацията добра, за потенциална търговия с инструмента, е фактът, че наближаваме момента за пробив на една от двете граници. Защото както името на фигурата подсказва – стесняващ се триъгълник, цената рано, или късно ще излезе от границите на двете ограничителни линии, поради факта, че те в един момент ще се пресекат.

На този етап, като че ли по-вероятно изглежда пресичането на горната граница на триъгълника. Поне, ако смятаме, че дългосрочния низходящ тренд е приключил и сме във втора корективна вълна на нов възходящ средносрочен тренд.

Като пробив нагоре, можем да приемем, повишение над нивото от 966 долара, отбелязано с червена линия. Това би следвало и да е нивото, на което инвеститорите могат да поставят своите стоп поръчки за влизане в дълга позиция.

Ако това се случи, може да се очаква силно възходящо повишение, в посока първоначално на 1050 долара, а в последствие и за тест на върха при 1 198 долара за унция.

По-спекулативно настроените инвеститори, биха могли да поставят своите стопове за ограничаване на загубата, при нива под горната граница на посочения триъгълник, която при пробив, би следвало да се превърне в непреодолимо ниво на съпротива. Или при нива от около 930 долара (ако пробива се осъществи сравнително бързо).

При подобен трейд и цел от 1 050 долара, това би означавало съотношение доходност-риск от 2.4.

По-дългосрочните инвеститори, би следвало да позиционират своите стопове, за по-голяма сигурност под червената линия при ниво от 891 долара.

В случай, че горната граница остане в сила, а станем свидетели на пресичане на долната, това ще означава, че корекцията все още не е приключила и може да станем свидетели на по-сериозно понижение.

Потвърждаващ сигнал за това, би било понижение под 890 долара. Такова, може да инициира по-нататъшно силно поевтиняване на платината, с цел тест на дъното от 809 долара за унция.

Не забравяйте, че пазарите могат да са много волатилни и е добре да се застраховате, като се възползвате от възможностите на Admiral Markets за Защита от Волатилност.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.