Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Какво можем да очакваме от финансовите пазари след референдума в Италия и изборите в Австрия?

Декември 05, 2016 13:27

Референдумът в Италия категорично отхвърли предложените реформи в управлението на страната. Това предизвика оставката на правителството и на премиера Ренци.

Провалът на правителството може да отвори вратата за предсрочни парламентарни избори през 2017 г. и възможност на тях да победи популистката партия "Пет звезди" на Бепе Грило, който не крие позицията си срещу членството на Италия в Еврозоната.

Същевременно, президенските избори в Австрия спечели бившия лидер на Зелените Александер Ван Дер Белен, който е проевропейски настроен политик. Президентският пост в Австрия има предимно церемониален характер, но изборите привлякоха вниманието на цяла Европа, заради възможността за нова победа на популистите, след като Тръмп беше избран за президент на САЩ, а Великобритания гласува за излизане от ЕС.


Какво можем да очакваме от финансовите пазари след референдума в Италия и изборите в Австрия?

Обратно на политическата несигурност, днес индексите в Европа се повишиха рязко. Икономиката в ЕС отбелязва подобрение.
Последните икономически доклади за Еврозоната, всъщност бяха доста добри, като продажбите на дребно в Германия се покачиха силно през октомври. Потребителските разходи скочиха с 2.4%, което е повече от два пъти над прогнозата на пазара. Безработните лица в Германия са намалели с 5K през ноември, а безработицата се запазва трайно на 6%.

Тези цифри са в съответствие с неотдавнашния оптимизъм на Марио Драги, който вижда икономиката на Еврозоната да се подобрява с умерени темпове.
Тази сутрин PMI индексите за Германия излязоха над очакванията (нова стойност 55.0, прогноза 54.9).

Продажбите на дребно в Еврозоната също се повишиха на месечна и годишна база (нови стойнсти 1.1% и 2.4%, прогнози 0.8% и 1.7%, съответно).


Според агенция Ройтерс, ЕЦБ подготвя официален сигнал за евентуален край на изкупуването на активи след срещата си тази седмица, като в същото време може да удължи програмата си за обратно изкупуване на облигации, заради изборите в Италия. Това би могло да е негативно за индеските.
Отделно, спредът в доходността между немските бундове и италианските ДЦК се повиши до 175 б.п. (за сравнение през септември беше 120).

От техническа гледна точка EUR/USD (черна крива) формира двойно дъно с фалшив низходящ пробив на дясното рамо (double bottom). Индикаторът MACD показва силна бича дивергенция на 4-часова времева рамка.


Двойката има най-висока отрицателна корелация с USD/CHF (цветна крива). Когато EUR/USD прави нови дъна, USD/CHF би трябвало да прави нови върхове, а в случая не е така, както е посочено с линиите върху ценовата графика. Това „развързване" на корелациите, обикновено се случва при точки на обръщане.

Немският индекс DAX се повишава със силни бичи барове на различни времеви рамки, но в момента е на диагонална съпротива. Наблюдава се ценова дивергенция на DAX (графиката в ляво) с френския индекс CAC 40 (графиката в дясно), както е означено с линиите по върховете на индексите на самата графика. Поради това в момента дълги позиции са по-скоро рискови.


Също така е удачо да се следи и кросът EUR/CHF, тъй като той e с най-висока отрицателна корелация с DAX.Вихрен Молевски,

Admiral Markets


Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.