Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Как да търгуваме злато и сребро без да сме сигурни за посоката на пазара?

Декември 07, 2016 07:52

Първо, нека започнем с кратък фундаментален анализ. PMI (Purchasing Managers' Index) индексите, които са от категорията на т. нар водещи индикатори, се повишават глобално, индикирайки увеличаващ се инфлационнен натиск. Това е благоприятно за борсово търгуваните стоки, в това число златото и среброто.

Миналата седмица страните-членки на ОПЕК постигнаха съгласие за намаление на добива на петрол за пръв път от 2008 г., което е проинфлационно и негативно за USD, което пък от своя страна е позитивно за цената на ценните метали.

Миналата седмица Societe Generale обяви, че вече има увеличено търсене на физическо злато и сребро от най-големите потребители на ценните метали в света - Индия и Китай.

Повишени инфлационни очаквания има и в Европа. Вчера PMI индексите за Германия излезнаха над очакванията (нова стойност 55.0, прогноза 54.9). Продажбите на дребно в Еврозоната също се повишиха на месечна и годишна база (нови стойнсти 1.1% и 2.4%, прогнози 0.8% и 1.7%, съответно).

Доларовият индекс се понижи през изминалата и тази седмица, което по принцип е положително за ценния метал. В момента златото се намира на ключово ниво на подкрепа.


Технически анализ

От техническа гледна точка при среброто, имаме бича с дивергенция с индикатора MACD (среден панел) на дневна графика, както и хармоничен модел на Гратли тип ABCD.

На 4-часова времева рамка също имаме бича дивергенция на цената с индикатора MACD, съчетано с формацията фалшив пробив (2В).

Златото, както отбелязахме по-горе е на ключово ниво на подкрепа.


КАК МОЖЕМ ДА ТЪРГУВАМЕ БЕЗ ДА СМЕ СИГУРНИ В ПОСОКАТА?

Според Корелационната матрица на приложението Supreme Edition, най-висока положителна корелация среброто (най-горния панел) има със златото (най-долен панел). Виждаме, че белият метал показва относителна сила, което е естествено, тъй като среброто има и широка индустриална употреба.

Изтеглете напълно безплатно платформата за търговия MT4 Supreme Edition и открийте над 56 допълнителни функции, които ще подобрят Вашата търговия.

Един вариант за търговия е да влезнем на пазара дълги в злато и къси в сребро. Целта е с еквивалентен обем в двата инструмента да конструираме т. нар. спред, очаквайки възстановяване на нормалното ниво на положителната корелация.Вихрен Молевски,

Admiral Markets

Предупреждение за риск:

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Минали резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.