Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Как да изберете най-добрия момент за покупка на сребро?

Февруари 08, 2018 12:52

покупка на сребро

Среброто с добри перспективи?

Среброто е един от активите, който се определя като изключително перспективен за 2018-та година, от много специалисти. До този извод стигнаха и експертите Радослав Вълов, професионален трейдъри и Явор Спасов, портфолио-мениджър в крипто-фонд, в първото издание на финансовото токшоу „Парите никога не спят", което се проведе на 31-ви януари.

Вижте какво мислят експертите, в специалната новина, посветена на финансовото токшоу.

„На големи времеви рамки, има вероятност среброто да е направило доста дългосрочно дъно. Което означава, че такива ниски стойности на метала, можем повече никога да не видим. По-бичо настроен съм за среброто, отколкото за златото. Но благородните метали вървят в корелация", коментира по време на форума Радослав Вълов. Тезата му за среброто, бе подкрепена и от други участник в панела – Явор Спасов.

Ако приемем, че сте решили да си купите CFD-та върху сребро, то може би въпроса, който ще възникне пред Вас е – „Как да изберете най-подходящия момент за това?".

Сега ще се опитаме, да дадем една гледна точка, която да Ви подпомогне, при вземане на инвестиционно решение.

И гледната точка е… на база на историческото представяне на цената на златото и японските свещи, на седмична база.

Графика: MT 4 Supreme Edition, Admiral Markets, седмична, Сребро

Забелязвате ли нещо общо между кръгчетата отбелязани на графиката. Освен, че предхождат седмични свещи с повишения, и всеки път се случват след периоди на спад (корекция), най-ниската стойност на свещта, с която стартира повишението, е по-висока от най-ниската стойност на предходната свещ, когато все още е бил налице спад.

Всичко за японските свещи и най-важните формации свързани с тях, можете да научите от безплатния уебинар с "бащата на японските свещи" - Стив Нисън, направен специално за Admiral Markets.

гледай уебинара със Стив Нисън

И това може да залегне във вашата стратегия за избор на най-подходящ момент за заемане на дълга позиция. Или това е моментът в който след запълнена японска свещ (със седмично понижение в цената на среброто), следва положителна свещ, чиято най-ниска стойност не съумява да пробие най-ниската стойност от предходната седмица.

Задължителните условия са две – първо дъното от предходната седмица да остане в сила и второ, през следващата седмица да е налице известно стабилизиране и дори повишение в цената на среброто. При наличието на такава конфигурация може да потърсите и други сигнали за заемане на дълга позиция.

Как стоят нещата в момента?

Както виждаме в момента сме в низходяща седмична свещ, а седмицата приключва съвсем скоро. Изчаквате следващата седмица и ако цената на среброто отвори нагоре, то имате първия сигнал. Вторият сигнал би бил потенциално доближаване за тест на дъното от предходната седмица и неуспешния му пробив.

При такъв сценарий, можете да купите среброто отново когато тръгне нагоре, като поставите стопа си, относително близко – малко под дъното от предходната седмица.

гледайте безплатните уебинари

Гледайте още търговски предложения, от професионални трейдъри, в нашите ежедневни уебинари.

Още по темата:

Петте най-мощни формации с японски свещи, сочещи промяна на тренда

Попитайте Стив Нисън - бащата на графиките с японски свещи

Forex търговия без стоп за ограничаване на загубата


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.