Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Японските свещи при среброто говорят за „бичо поглъщане"

Февруари 16, 2018 13:56

Формациите с японски свещи, често се ползват в техническите анализи. Сега една подобна формация, определена от създателя им Стив Нисън – като една от петте най-мощни формации с японски свещи, се наблюдава при среброто.

И тя сочи, към потенциално по-нататъшно позитивно движение в цената на метала, първоначално към нивото на съпротива от 17.40 долара за унция.

Става въпрос за формацията „бичо поглъщане", отбелязана като последно кръгче на седмичната графика на метала.

Както може да се проследи при последните два случая, отбелязани с по един червен и зелен гръг, обикновено подобни бели свещи, поставят началото на едно по-дълго възстановяване в цената на метала. Такова повишение, обикновено продължава още няколко седмици (две или три), като „поглъщането" често е на цялото низходящо движение (в случая става въпрос за спада от 17.60 до 16.20 долара за унция).

Разбира се, за да говорим за наличието на първа поглъщаща свещ, трябва да са изпълнени няколко условия. Първото е, днес цената на среброто да не затваря под цената на затваряне от миналата седмица, за да е налице поглъщане на тялото на свещта. Или това означава, цената на затваряне на среброто да не затваря под 16.60 днес, като последен ден на седмицата.

Това би отворило възможност за тест на съпротивата при 17.40 долара за унция, през следващата, или по-следващата седмица.

По-важното е, че в момента 50-дневната и 200-дневната SMA на среброто в момента са се допрели. Или ако среброто се върне при нива на търговия отново над 17 долара за унция, то това би било над двете средни величини, или бичи сигнал.

безплатен уебинар със Стив Нисън

В допълнение, трайно задържане на среброто над 17 долара, може да инициира трайно преминаване на 50-дневната пълзяща средна величина над 200-дневната, което на практика би било така дългоочакваното „златно пресичане" за цената на метала.

Няма как да не отбележим и още един позитивен сигнал за цената на среброто. Скоро писахме – „Как да изберете най-добрия момент за покупка на среброто?". И един от критериите бе – позитивна свещ, след период на спад, в която дъното от предходната седмица остава непреодоляно. Именно това се случи при среброто през тази седмица.

Ако искате да се упражнявате да търгувате сребро, но без риск от загуба на реален капитал, можете да направите това с безплатна демо-сметка от Admiral Markets.

Търговията носи риск: Настоящият материал се предоставя единствено с аналитичен характер и не е съвет или препоръка за търговия с финансови инструменти, или други активи. Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.