Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

Hammer при валутната двойка USD/JPY

Май 04, 2017 13:26

Голямата новина за инвестиционната общност в България през този месец, е предстоящия уебинар с бащата на японските свещи – Стив Нисън, организиран от Admiral Markts.

Както гласи едно правило на Уолстрий - не новините и икономическите данни са важни за инвеститорите, а как цените реагират на тях. В тази насока, според Стив Нисън, японските свещи, са най-добрия индикатор, защото включват в себе си повече данни за цената, от който и да е друг метод за графично изобразяване на цената.

Стив Нисън, е широкоизвестен в инвестиционните среди, като човекът, представил японските свещи в Западния Свят. Спечелил наградата Traders' Hall Of Fame, Нисън, се фокусира върху техническия анализ - преди повече от 30 години, докато е работил за брокерската компания E.F. Hutton.

В края на 80-те години на миналия век, докато е бил във финансовата институция Merrill Lynch, Нисън се среща с японски брокер, който използва термини като "doji" и "harami" в разговори със свои клиенти. Заинтригуван от това, през 1989-та година, Нисън публикува статия във финансовото списание Futures magazine, за над 200-годишната японска техника за графичен анализ.

Прочетете ексклузивното интервю със Стив Нисън

Според Нисън, формацията "hammer" (чук) е "важна техническа формация", сочеща образуването на дъно. След низходящо движение, се появява hammer, съставен от малко боди, много малка, или почти никаква горна сянка и много дълга по-ниска сянка, сочеща ново дъно.

Цветът на тялото на свещта не винаги е важно, но малко по-добър сигнал се дава, ако е бяло. По-ниската сянка трябва да е поне два пъти по-дълга от дължината на тялото на свещта.

Сега ще покажем, един класически „чук" (hammer), видим при графиката на валутната двойка USD/JPY. Важността на сигнала е сериозна, защото става въпрос за месечна графика. А както всички технически анализатори знаят, един технически сигнал е толкова по-значим, колкото по-голяма е времевата рамка на графиката, която го дава.

Както виждаме от графиката, очертаната с кръгче свещ, отговаря на направеното описание за hammer. Тя е с дълга долна опашка, минимално тяло на свещта, повече от два пъти по-малко от долната сянка и в допълнение тялото на свещта е незапълнено.

Чукът, следва месец на свещ със запълнено тяло, при това след значителен спад. Тя показва сериозната нерешителност на мечките, и въпреки, че двойката USD/JPY, регистрира ново дъно, в крайна сметка, затварянето в края на месеца, е близо до най-високите стойности на свещта.

Както виждаме тази формация е последвана от силно повишение на валутната двойка, в началните дни на новия месец. И докато до завършването на новата свещ, има още много време (за да видим потвърждение на сигнала), както и важни ключови събития, (като например изборите във Франция, които могат да окажат въздействие), има няколко критични фактора, за да бъде потвърдено последващото възходящо движение на долара, спрямо йената.

За да ги определим, ще прибегнем до съвета на Нисън – а именно сигналите на японските свещи, да се комбинират с други приоми на техническия анализ.

За целта, ще преминем към графика от по-нисък ред, за да определим техническите цели на влизането и излизането от дълга позиция.

Още един позитивен сигнал се дава, за заемане на дълга позиция при валутната двойка. Той е по направление на преминаване на USD/JPY над 50-дневната пълзяща средна величина, на дневна база, при ниво от 111.70 в момента.

Именно тази пълзяща средна величина, можем да използваме, като ниво за излизане от дълга позиция и поставяне на стоп за ограничаване на загубата. Силата на това ниво за излизане, се подхранва и от факта, че в близост до него е изключително силното ниво на подкрепа, при 111.60 йени за долар.

Тези, които все още не са убедени, че възхода на двойката ще е траен, могат да потърсят по-добър момент за влизане в дълга позиция, а именно при пробив на горната граница на низходящия коридор, очертан на графиката, намираща се при нива от 113-113.10 йени за долар. Както се вижда от графиката, това ниво е почти преодоляно. Важно е обаче, двойката да приключи дневния бар, над него.

Ако искате да научите повече за японските свещи, запишете се на безплатния уебинар, организиран от Admiral Markets, с бащата на японските свещи - Стив Нисън. Регистрирайте се сега - местата са ограничени!

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.