Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

GBP/USD със „Стесняващ се триъгълник" и „Глава с рамене"

Февруари 17, 2017 11:08

За техническите анализатори е най-добре, когато две особено често използвани фигури, водят до един и същ извод. В подобни случаи обикновено, може да се очаква по-силно движение в съответната посока. Нещо подобно се случва в момента при валутната двойка GBP/USD.

На графиката на популярната валутна двойка GBP/USD, в момента може да се види подобно съчетаване на две широко използвани фигури – „стесняващ се триъгълник" и „глава с рамене".

И двете фигури, ще дадат сигнал за продажба и могат да бъдат последвани от сериозни разпродажби на британската валута, ако станем свидетели на пробив на посочената трендова линия, която в момента е при ниво малко под 1.2400 (или на около 20 пипса от текущите нива на търговия).

Пред инвеститорите може да са налице добри възможности, да продават британската валута, със стоп поръчки при нива от 1.2380 (за да се приеме, че пробивът е реален), което ще им позволи да поставят относително близки стопове, при връщане над линията, или при нива около 1.2420 (което ще свидетелства, че пробиват е бил фалшив).

Ако пробивът на трендовата линия не е „фалшив" и гореспоменатите фигури влязат в сила, то целта на понижението при паунда (от техническа гледна точка), би било първоначално 1.2250, а впоследствие и дъното при нива около 1.2000.

Описаният сценарий за спад на пазара, няма да е в сила, ако валутната двойка, премине горната граница (с бяла линия) от 1.2500 в посока нагоре.


*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.