Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Флаг може да отведе биткойн кеша до нива от 1 300 долара?

Август 25, 2017 10:23

Една от любимите фигури на техническите анализатори е флагът. Причините за това са две – първо, флаговете са лесно разпознаваеми и второ, с тях инвеститорите имат добри индикации за вход, поставяне на стоп за ограничаване на загубите и цел за прибиране на печалбите.

Най-важното при флаговете обаче е, че инвеститорите търгуват в посока на тренда. А основен принцип на техническия анализ е – „Трендът е твой приятел".

След като писахме вече, за потенциален флаг при биткойна, който може да го отведе до нива от 4 400 долара и това се случи, сега ще погледнем към потенциално формиране на същата фигура, но при биткойн кеша.

За да покажем, колко добре работи техническия анализ в търговията с криптовалути, само можем да кажем, че поевтиняването на кеша, след достигнатата му рекордна стойност, спря точно при 61.8-процентната корекция, на рекордното му поскъпване, в което криптовалутата поскъпна с над 150%, само за два дни.

Както се вижда от графиката, това ниво, инициира оттласване на валутата нагоре. Може да се каже, че техническият анализ работи добре, защото е в сила самореализиращото се пророчество. Или нещо се случва, защото всички очакват то да се случи.

Как да прилагате техническия анализ в търговията с криптовалути?

Да започнем малко по-отдалеч обаче. Ето как изглежда традиционната фигура „флаг", в техническия анализ:

А как изглежда потенциалния флаг при биткойн кеша?

За потенциална поява на флаг, при кеша, може да се говори, при евентуален пробив на горната граница на флага, за каквото можем да приемем нивото от 650-660 долара. Подобен пробив, ако фигурата е в сила, би следвало да инициира по-нататъшно силно поскъпване на криптовалутата.

Инвеститорите, които решат да отиграят подобна фигура, биха могли спокойно да поставят стоповете си под посочената горна граници, или на нива от 640-630 долара.

Целта на ръста, след евентуален пробив на горната граница на флага, би била екстраполираната дръжка на флага, или повишение от около 630 долара. Ако пробивът стане реалност при ниво от 660 долара, то таргет на потенциалното поскъпване, би било нивото от 1 290 долара.

Разбира се, ако горната граница на флага не бъде пробита в момента, напълно е възможно, цената да се насочи към долната му граница. Подобен вариант, би се потвърдил, при пробив на долната граница, на нарисувания коридор, или на нивото от 605 долара. Такъв пробив, е много вероятно да доведе до тест на дъното на кеша, от 530 долара.

Едно обаче, е сигурно. Криптовалутите са може би най-горещите инструменти на Планетата в момента. Към тях обаче, инвеститорите, би следвало да подхождат изключително отговорност, защото те са силно волатилни и движение в рамките на 20, или повече процента в рамките на деня, не са нетипични.

регистрирай безплатна демо сметка

Можете да тествате търговията с биткойн кеш, без риск от загуба на реален капитал, като си откриете безплатна демо сметка.

Защитете се от прекомерна волатилност, при търговията с криптовалути, с възможностите за Защита от Волатилност, на платформата MT4 Supreme Edition.

Възползвайте се също така от политиката на Admiral Markets за Защита от Негативен Баланс.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.