Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Фибоначи нивата на потенциалната корекция за S&P 500

Март 16, 2017 10:36

Ако сте привърженици на техническия анализ, то много е вероятно да ползвате Фибоначи-нивата, за определяне на потенциалните таргети при корекции. Това е изключително просто, с възможностите на платформата Meta Trader 4, като е достатъчно да изтеглите една линия от дъно до връх, или от връх до дъно на графиката и автоматично ще получите тези нива.

Фибоначи-нивата действат, до голяма степен, защото се следят от много от пазарните участници и по този начин се задейства така нареченото „самореализиращо се пророчество", или казано по друг начин нещо се случва, само защото всички очакват то да се случи.

Сега ще приложим тези нива на дневната графика на широкия щатски индекс S&P 500, за да се опитаме да предугадим, докъде би се понижил широкият индекс, при начало на потенциална по-сериозна корекция.

Разбира се, за да видим такава, първо показателят ще трябва да намери връх. Дали историческият рекорд, в сила в момента, от малко над 2 400 пункта ще остане в сила, или ще бъде преодолян още тези дни предстои да видим.

Трейдърите, които смятат, че сме близо до намиране на връх обаче, започват да подготвят стратегиите си за скъсяване. За формиране на връх, ще можем да говорим в близко бъдеще само в два случая. Първият е, ако нивото от 2 400 пункта остане в сила и не бъде преодоляно при настоящия му тест и индексът се оттласне надолу. И вторият - ако посоченото ниво бъде преодоляно, но за много кратък момент (фалшив пробив) и в крайна сметка индексът бързо се върне под него и повече никога не успее да го прекрачи.

Тоест при всички положения, за инвеститорите е по-добре да скъсяват индекса при нива под 2 400 пункта, а не ако нивото бъде преодоляно. Защото ако индексът се повиши трайно над 2 400 пункта, не се знае докъде може да продължи ръста му, а пред да има добра отправна точка за поставяне на стоп за ограничаване на загубите.

За да сте успешен, защитете капитала си от волатилност с възможностите на приложението Supreme Edition.

След като уточнихме това, нека да се върнем към Фибоначи-нивата.

Най-близкото от тях (23.6% корекция на ръста), е разположено при ниво от 2 260 пункта, ако разглеждаме дъното от края на януари на миналата година, до момента.

Следващото много важно ниво (38.2%), се намира при 2 175 пункта, което би било истинския тест за това, дали ще видим по-дълбока корекция, или не.

Следват 2 104 пункта (50% корекция на ръста) и последния таргет от 2 034 пункта (61.8% корекция на повишението), който би следвало да остане в сила, ако все още говорим само за корекция.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори.

Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.