Admiral Markets Group се състои от следните компании:

Admiral Markets UK Ltd

Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Ливъридж до:
    1:30 за непрофесионални клиенти,
    1:500 за професионални клиенти
  • FSCS защита
  • Защита от негативен баланс
ПРОДЪЛЖИ
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори/инвестиционни фирми ще покаже съответстващата информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор/инвестиционна фирма, моля изберете го.

​EUR/USD при крититчно ниво за бъдещата средносрочна посока на двойката

Януари 02, 2018 09:08

Валутната двойка EUR/USD, се намира при изключително важно за средносрочното й движение ниво. Става въпрос за съпротивата при 1.2080-1.2100, към който еврото явно се е запътило, след като проби психологическата граница от 1.2000.

Както се вижда от графиката, на седмична база, посочената съпротива, вече спря веднъж поскъпването на единната валута през септември, което на практика е най-високото ниво на единна валута за последните близо три години.

Историята на това ниво обаче, датира по-назад във времето. Първоначално, то е било ниво на подкрепа, ограничило поевтиняването на еврото, по пътя му за тест на психологическата граница от 1.2000 през април на 2012-та година.

Сега пред еврото стои въпроса – ще видим формацията „двоен връх", тоест неуспешен тест на върха и подновяване на поевтиняването, или ще станем свидетели на пробив на съпротивата и по-нататъшно поскъпване на единната валута?

Тезата за възможен двоен връх на валутната двойка се подкрепя от факта, че 50-дневната SMA все още е под 200-дневната. Докато не видим „златно пресичане", или преминаване на краткосрочната пълзяща средна, над дългосрочната, все още не може да става въпрос за трайна промяна на средносрочния низходящ тренд.

От друга страна по-нататъшно доближаване на двете средни величини и „златно пресичане", могат да са доказателство, за промяна на средносрочния низходящ тренд на валутната двойка и по-нататъшно поскъпване на еврото, спрямо долара.

Потенциален неуспешен пробив на върха от началото на септември, може да е факт, който да инициира силно поевтиняване на еврото, с цел тест на дъното при 1.1560. Първият по-сериозен симптом за това, би било поевтиняване на EUR/USD под психологическата граница от 1.2000.

И обратното, пробив на върха от септември, може да инициира по-нататъшен силен ръст на единната валута, с първоначална цел 1.2380.

При всички положения, пред инвеститорите има добри възможности за търговия с двойката при текущите нива.

Възползвайте се от напредналите аналитични възможности на платформите за търговия MT4 и MT5 Supreme Edition, както и предлаганите опции за Защита от волатилност.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.