Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​EUR/USD при ключова съпротива

Август 01, 2017 11:52

Доларовият индекс, направи нещо, което не бе правил от шест години. Регистрира пети пореден месечен спад. От началото на годината, индексът е загубил 9% от стойността си. Това води до въпроса – „Дали поскъпването на EUR/USD не е твърде дълго и твърде голямо?".

Това ще покаже само времето…

До тогава обаче, пред трейдърите може да има добри възможности. И една такава, може и да е налице в момента, предвид на близостта на валутната двойка до ключово ниво на съпротива, отбелязано с червена линия на графиката. А именно – нивото от 1.1865 долара за едно евро.

Може да се каже, че на този етап, посочената съпротива, ограничава по-нататъшното поскъпване на единната валута. А докато то е в сила, едва ли ще станем свидетели на по-сериозно поскъпване на еврото, като вероятността за по-съществена корекция, може и да е налице.

Няма как да не отбележим и факта, че EUR/USD е при „свръхкупена територия". Индексът RSI е при нива от около 75 пункта, или най-високата му стойност от над 10 години насам.

В същото време, двойката е изключително близо до 250-дневната си пълзяща средна, при ниво от 1.1785. Ако станем свидетели на бързо връщане под посочената стойност, то може да се говори за „фалшив пробив" на тази дългосрочна линия. А това пък, да доведе до по-сериозен спад.

Приложете над 50-те допълнителни индикатора на платформата MT 4 Supreme Edition за вземане на по-добри решения за търговия.

Няма как да не отбележим, че на седмична и месечна графика, двойката все още е в низходящ тренд, предвид на това, че дългосрочната средна величина е над краткосрочната.

Или пред инвеститорите може да има потенциални възможности за скъсяване на EUR/USD със стоп поръчка под 1.1785. Стопът за ограничаване на загубата, може да се постави при вече споменатата съпротива от 1.1865. Или на 80 пипса, при потенциално влизане в къса позиция.

Първоначалната цел на един спад за еврото, би била нивото от 1.1610. Ако нивото бъде преодоляно обаче, можем да видим и по-сериозни загуби за еврото.

Не забравяйте да се защитите от прекомерна волатилност, с възможностите на платформата MT 4 Supreme Edition за Защита от Волатилност.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.