Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

EUR/USD опитва възстановяване след вчерашния разгром

Юни 15, 2018 18:05

Източник: Admrial Markets MetaTrader 5

Единната валута претърпя сериозен разгром на валутния пазар след вчерашната среща на Европейската централна банка и пресконференцията на президентът на банката Марио Драги.

Драги и компания не само не оправдаха очакванията да анонсират свиването на програмата за изкупуване на активи на стойност €30 милиарда месечно, но и отложиха нейния края за края на декември 2018. От ЕЦБ заявиха и че стимулите ще бъдат намалени наполовина чак през октомври, докато пазарите очакваха това да се случи през юли.

Освен това видяхме и редуциране на прогнозите за икономическия растеж на еврозоната през 2018 година до 2,1% от 2,4% преди това

Тези негативни новини за еврото бяха подсилени от силните данни за продажбите на дребно в САЩ през май, които отбелязаха скок от 0,8% м/м, при очаквания за ръст от 0,4% на месечна база

Всички тези новини, потопиха EUR/USD с над 300 пипса до под 1,1550, което е ново двуседмично дъно.

По време на азиатската сесия EUR успя да се стабилизира около тези нива и с началото на европейската търговия опита възстановяване, което обаче изпусна парата около фигурата 1,1600.

Пробив над това ниво ще отвори вратите към 38,2% Фибоначи корекция (1,1660) на спада започнал след срещата на ЕЦБ и следващата фигура 1,1700, където пък е и 50% Фибоначи корекция.

От друга страна, слизане под дъното от сутринта 1,1543 ще насочи цената към почти едногодишното дъно 1,1510, където се очертава силна подкрепа.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.