Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Дивергенции дават възможности за търговия на NZDCAD

Ноември 29, 2016 16:05

Фундаментален анализ

Лихвеният диференциал е в полза на NZD, тъй като Централната банка на Нова Зеландия поддържа основната лихва на 1.75% срещу 0.50% в Канада.
PMI (Purchasing Managers' Index) индексите се повишават глобално, индикирайки увеличаващ се инфлационнен натиск, което е благоприятно за т. нар. стокови валути, в това число и NZD.

До момента няма съгласие за намаление на добива на петрол от най-големите производителки в света, преди срещата на страните-членки на ОПЕК утре във Виена, което е негативно за CAD.


Технически анализ

От техническа гледна точка, имаме отблъскване от възходяща тренд линия със силни бичи барове на дневна графика, съчетано с бича скрита (hidden) дивергенция с индикатора Stochastic.


На 4-часова времева рамка също имаме бича дивергенция на цената с индикатора MACD, съчетана с формацията двойно дъно.

Според Корелационната матрица на приложението Supreme Edition, най-висока отрицателна корелация NZD/CAD (черна крива) има с EUR/NZD (цветна крива), което се потвърждава от ценовото движение.



Други основни валутни двойки:

USD/JPY – Сентиментът е п –скоро бичи, въпреки текущата корекция. Централната банка на Япония става все по-агресивна в монетарнитте си стимули и обяви неограничени покупки на краткосрочни облигации на свободния пазар. Тази сутрин се наблюдаваше леко подобрение на данните за безработицата и потребителското търсене в Япония.


EUR/USD – Сентиментът е мечи. Двойката се разпродававе силно последните дни, особено докато спредът на доходността между двугодишните немски и американски облигации удари 20-годишно дъно. Има известно прибиране на печалби (short squeeze). Референдумът в Италия, както и изборите във Франция и Австрия са основните макро рискове за еврото. Рисковете при италианските банки са отново на фокус.


GBP/USD - Настроенията са по-скоро неутрални. Централната банка на Англия вече не търси понижаване на лихвените проценти през тази година и по думите на управителя на АЦБ, Марк Карни банката има неутрална нагласа за монетарната политика в бъдеще.


Вихрен Молевски,

Admiral Markets


Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.