79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.
Регулация CySEC fca

ЕЦБ разочарова и натисна DAX30 обратно под 11 000! Очакват ли ни още загуби?

Май 04, 2020 11:02

ЕЦБ разочарова и натисна DAX30 обратно под 11 000! Очакват ли ни още загуби?

Икономически събития за 4 май 2020

Източник: Икономически събития за 4 май 2020 година - Admiral Markets Форекс Календар.

След като за кратко немският DAX30 успя да надхвърли 11 000 пункта през предходната седмица, то в края и индексът регистрира бърз спад.

В действителност бичият резултат ни изненада, като се има предвид данните за БВП на САЩ, показващи свиване с 4.8% на годишна база през първото тримесечие. Така завършва най-дългия период на експанзия в историята на страната и се отбелязва най-стръмния темп на свиване на БВП от четвъртото тримесечие на 2008, което е много по-лошо отколкото пазарният консенсус - 4,0% спад.

Натискът над 11 000 пункта бе предизвикан от слуховете за обнадеждаващи ранни резултати на лекарството за Коронавирус на Gilead Sciences - Remdesivir. Това доведе до надежди за достигане до скорошно ефективно лечение на Covid-19.

Все пак, DAX30 приключи седмицата значително под нивата от 11 000, след като ЕЦБ разочарова в четвъртък като обяви, че запазва размера на PEPP (Програма за спешна покупка по време на пандемия) на €750 милиарда. Все пак централните банкери на еврозоната предложиха достъп до допълнителна ликвидност като част от програмата TLTROIII.

Според нас, грубо казано, тези мерки обещават повече и по-евтина ликвидност за европейските банки, но запазването на PEPP непроменена дойде с изявлението, че: "Докато няма европейско единство по отношение на масивен икономически пакет за противодействие на икономическата криза причинена от блокирането поради Коронавирус, ние не увеличаваме размера на нашия пакет PEPP."

Имайки предвид това, изглежда остава пространство за движение надолу при DAX 30 ДЗР и въпреки че според нас краткосрочната техническа картина остава по-скоро положителна, докато немския бенчмарк се търгува над 10 200 пункта, стабилен спад под 10 800 може да предизвика продължителна слабост в следващите дни:

DAX 30 ДЗР, Часова графика

Източник: Admiral Markets MT5 с приставка MT5SE, DAX 30 ДЗР, Часова графика с диапазон на данните 9 април - 1 май 2020 година. Изготвена на: 1 май 2020 в 22:00 часа.

DAX 30 ДЗР, Дневна графика

Източник: Admiral Markets MT5 с приставка MT5SE, DAX 30 ДЗР, Дневна графика с диапазон на данните 16 януари 2019 - 1 май 2020 година. Изготвена на: 1 май 2020 в 22:00 часа. Моля обърнете внимание, че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

Инвестиции на Форекс пазара с Admiral Markets

Admiral Markets предлага на професионалните трейдъри възможността да търгуват с персонализирана, модернизирана версия на MetaTrader 5, което Ви позволява да придобиете опит в търговията на значително по-високо и печелившо ниво. Насладете се на предимства като Карта за горещина на пазара, с която можете да сравнявате различни валутни двойки, за да видите които от тях могат да бъдат доходоносни инвестиции, достъп до безплатни данни в реално време и много други. Кликнете на банера по-долу, за да започнете БЕЗПЛАТНО изтегляне на MetaTrader 5 Supreme Edition.

MetaTrader 5 от Admiral Markets

Отказ от отговорност: Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания и други подобни преценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. То не е изготвено в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets AS (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали или не е базирано на Анализи.

3. Всеки анализ е изготвен независим анализатор (Йенс Клат, професионален трейдър и анализатор, наричан по-долу Автор) и е базиран на личните преценки автора.

4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде нарушена, Admiral Markets е създал подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

5. Въпреки че са положени всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на всеки информацията, съдържаща се в анализа. Представените цифри се отнасят до всяко минало представяне, което не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

6.Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или подразбиращо се обещание, гаранция или импликация от страна на Admiral Markets, че клиентът трябва да се възползва от стратегиите в него или че загубите във връзка с тях могат или ще бъдат ограничени.

7. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или извод на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7. Прогнозите, включени в анализа, могат да подлежат на допълнителни такси, данъци или други такси, в зависимост от предмета на публикацията. Ценовата листа, приложима за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е публично достъпна от уебсайта на Admiral Markets.

Ливъридж продуктите (включително Договорите за разлика) са спекулативни по природа и могат да доведат до загуби или печалби. Преди да започнете да търгувате, трябва да е уверите, че разбирате всички тези рискове.


Admiral Markets Group се състои от следните компании:
Admiral Markets Pty Ltd
Регулирана от Австралийската Комисия за Ценни Книжа и Инвестиции (ASIC)
Уебсайт, достъпен само на английски език
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets Cyprus Ltd
Регулирана от Кипърската Комисия за Ценни Книжа и Борси (CySEC)
ПРОДЪЛЖИ
Admiral Markets UK Ltd
Регулирана от UK Financial Conduct Authority (FCA)
ПРОДЪЛЖИ
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).
Забележка: Ако затворите този прозорец без избор на компания, Вие се съгласявате да продължите под регулациите на FCA (Великобритания).