Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

DAX проби 12 000 пункта, коя е следващата му цел?

Февруари 23, 2017 10:10

Вчера немският индекс DAX преодоля моментно психологическата граница от 12 000 пункта, макар и да затвори на няколко пункта под нея. Така показателят регистрира нова най-висока стойност от април на 2015-та година насам.

Рано днес DAX отново се подвизава малко над ключовата граница, като все още пробивът й не може да се смята за траен.

Логично възниква въпроса, коя би била следващата цел на водещия европейски бенчмарк, ако показателя се настани над 12 000 пункта за постоянно и нивото започне да играе функция на подкрепа?

За да отговорим, ще погледнем към по-дългосрочна графика на индекса – на седмична база. И както виждаме от графиката отговорът на този въпрос е – 12 400 пункта.

Именно това ниво спря на по-нататъшния ръст на показателя през 2015-та година, като може да се разглежда като следващото сериозно ниво на съпротива.

Всъщност достигане до посоченото ниво, би екстраполирало почти напълно, ръстът между септември на 2014-та и март на 2015-та година (отбелязан с черна линия на графиката), макар и за настоящото повишение да бе необходимо значително повече време (от повече от година).

Разбира се, както вече споменах, за подобен сценарий, инвеститорите могат да залагат само в случай, че нивото от 12 000 пункта бъде трайно преодоляно.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.