Ние използваме бисквитки, за да предоставим възможно най-доброто обслужване на нашия сайт. Продължавайки да разглеждате този сайт, Вие се съгласявате с бисквитките, които се използват. За повече информация, включително и как можете да промените Вашите предпочитания, моля, прочетете нашата Политика за поверителност.
Повече информация Приемам
79% от сметките на непрофесионалните инвеститори губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 79% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си. expand_more

Биковете при златото продължават да атакуват, но наближава ли корекция?

Май 27, 2020 10:41

Биковете при златото продължават да атакуват, но наближава ли корекция?

Икономически събития за 27 май 2020 година

Източник: Икономически събития за 27 май 2020 година - Admiral Markets Форекс Календар.

След като изкачи нови най-високи стойности за годината през изминалата седмица, златото продължава възходящия си натиск. Въпреки това в краткосрочен план, техническата меча дивергенция на RSI (14) на дневна графика привлича интерес и ни кара да вярваме, че временния спад под $1700 е опция.

От друга страна, докато златото продължава да се търгува над $1660, по-скоро очакваме движение към най-високите стойности в историята от $1920 в средносрочен и дългосрочен план.

Тази сряда икономическият календар е доста рехав като само изявлението на члена на ФЕД и президент на ФЕД Сейнт Люис Булард би могло да представлява интерес. Все пак, според нас, изглежда малко вероятно неговата риторика да се разминава сериозно с последните коментари на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл.

Пауъл заяви пред американския Конгрес, че ФЕД ще направи всичко възможно и при необходимост ще наводни пазарите с трилиони долари, за да избегне срив на икономиката на САЩ.

Тези насоки бяха подкрепени и в интервюто на Пауъл за CBS "60 минути", където той добави: "В дългосрочен план и дори в средносрочен, не бихте искали да залагате срещу американската икономика", като призна, че равнището на безработица може да достигне до 25%.

Ако вземем това предвид и ако успеем да видим стабилен спад на доходността по 10-годишните щатски облигации под 0,60% в следващите дни, то ние запазваме бичите си очаквания с цел от около $1920 за тройунция, които по-рано обявихме. Това е основния ни сценарии, поне докато златото се търгува над нивата от $1660.

Злато, Дневна графика

Източник: Admiral Markets, MetaTrader 5 с приставка MT5SE, Злато, Дневна графика с диапазон на данните 25 февруари 2019 - 26 май 2020. Изготвена на 26 май 2020 в 22:00 часа. Моля, обърнете внимание, че миналото представяне не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

През 2015 година стойността на златото падн с 10,4%, но през 2016 нарасна с 8,1%, през 2017 златото добави нови 13,1%, а през 2-18 падна с 1,6%. През изминалата 2019 година златото поскъпна с 18,9%, което означава, че за 5 години цената на златото се е увеличила с 28%.

Инвестиции на Форекс пазара с Admiral Markets

Admiral Markets предлага на професионалните трейдъри възможността да търгуват с персонализирана, модернизирана версия на MetaTrader 5, което Ви позволява да придобиете опит в търговията на значително по-високо и печелившо ниво. Насладете се на предимства като Карта за горещина на пазара, с която можете да сравнявате различни валутни двойки, за да видите които от тях могат да бъдат доходоносни инвестиции, достъп до безплатни данни в реално време и много други. Кликнете на банера по-долу, за да започнете БЕЗПЛАТНО изтегляне на MetaTrader 5 Supreme Edition.

MetaTrader 5 от Admiral Markets

Отказ от отговорност: Дадените данни предоставят допълнителна информация относно всички анализи, оценки, прогнози, предвиждания и други подобни преценки или информация (наричана по-долу "Анализ"), публикувани на уебсайта на Admiral Markets. Преди да вземете инвестиционни решения, обърнете специално внимание на следното:

1.Това е маркетингова комуникация. Съдържанието се публикува само с информативна цел и по никакъв начин не може да се тълкува като инвестиционен съвет или препоръка. То не е изготвено в съответствие със законовите изисквания, предназначени да насърчават независимостта на инвестиционните проучвания и не подлежи на забрана за разглеждане преди разпространението на инвестиционни изследвания.

2. Всяко инвестиционно решение се взема от всеки клиент, докато Admiral Markets UK Ltd (Admiral Markets) не носи отговорност за загуби или щети, произтичащи от такова решение, независимо дали или не е базирано на Анализи.

3. Всеки анализ е изготвен независим анализатор (Йенс Клат, професионален трейдър и анализатор, наричан по-долу Автор) и е базиран на личните преценки автора.

4. За да се гарантира, че интересите на клиентите ще бъдат защитени и обективността на анализа няма да бъде нарушена, Admiral Markets е създал подходящи вътрешни процедури за предотвратяване и управление на конфликти на интереси.

5. Въпреки че са положени всички разумни усилия, за да се гарантира, че всички източници на анализа са надеждни и че цялата информация е представена, доколкото е възможно, по разбираем, навременен, прецизен и пълен начин, Admiral Markets не гарантира точността или пълнотата на всеки информацията, съдържаща се в анализа. Представените цифри се отнасят до всяко минало представяне, което не е надежден индикатор за бъдещи резултати.

6.Съдържанието на анализа не трябва да се тълкува като изрично или подразбиращо се обещание, гаранция или импликация от страна на Admiral Markets, че клиентът трябва да се възползва от стратегиите в него или че загубите във връзка с тях могат или ще бъдат ограничени.

7. Всякакъв вид минало или представяне на ценови модели на финансови инструменти, посочени в съдържанието, не трябва да се тълкува като изрично или косвено обещание, гаранция или извод на Admiral Markets за бъдещи резултати. Стойността на финансовия инструмент може по всяко време да се увеличава и намалява, а запазването на стойността на активите не е гарантирано.

7. Прогнозите, включени в анализа, могат да подлежат на допълнителни такси, данъци или други такси, в зависимост от предмета на публикацията. Ценовата листа, приложима за услугите, предоставяни от Admiral Markets, е публично достъпна от уебсайта на Admiral Markets.

Ливъридж продуктите (включително Договорите за разлика) са спекулативни по природа и могат да доведат до загуби или печалби. Преди да започнете да търгувате, трябва да е уверите, че разбирате всички тези рискове.