Анализ на основните инструменти за 03 април 2017 година

Април 03, 2017 12:47

EUR/USD

Еврото е при ключово нива на подкрепа в диапазона 1.0650-1.0640, която се определя по две направления – дъното от края на март и долната граница на очертания разширяващ се триъгълник.

Докато единната валута се търгува над посочените нива, перспективите пред нея остават добри, а възходящият тренд, все още изглежда в сила.

Пробив на ключовото ниво при 1.0640, може да инициира засилване на низходящия тренд, в посока 1.0540, а впоследствие и е 1.0490.

GBP/USD

Паундът продължава да се търгува в границите на очертания отпреди няколко седмици триъгълник, като все още не намира сила да преодолее една от двете посочени граници.Докато валутната двойка се търгува под постигнатия си връх, при нива от 1.2620, тя изглежда позиционирана да се насочи надолу, за тест на линията на подкрепа, която е при ниво от 1.2120 в момента.

Промяна на негативните очаквания, би се наложила, само при траен пробив на посоченото ниво на съпротива и излизане отвъд горната граница на триъгълника.

USD/JPY

Валутната двойка е под ключовото ниво на съпротива от 111.60. Докато последното е в сила, напълно е възможно да станем свидетели на ускорявана на спада и нов тест на психологическата граница от 110 йени.


Единствено траен пробив на нивото от 111.60 йени, може да отвори пътя пред двойката нагоре, с първоначална цел 112.30 йени, а по-нататък и 113.30.

Злато

Нивото от 1 264 долара за златото, на този етап се оказва непреодолима преграда пред повишението в цената на метала. И все пак, докато златото се търгува над ключовото ниво от 1 240 долара, перспективата за това да видим нов тест на нивото е напълно реална.Липсва ясна посока в движението на цената на „благородния метал", която може да се даде, при преодоляване на едно от двете посочени нива, което да засили движението в съответната посока.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.