Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Защо пазарите обръщат

Февруари 25, 2016 15:52

Интрадей обръщането на много пазари в сряда изтъкна два доминиращи „подводни камъка". За деня, лунито завърши като топ представител, докато GBP продължи към нови дългосрочни дъна. По време на търговията в САЩ движението напълно се обърна, заради два фактора: 1) най-слабият PMI за услугите на Markit след октомври 2013 и 2) обрата в петрола.

На пръв поглед бе странно, че имахме рали на USD/JPY въпреки слабите икономически данни, но това подчертава двигателите на пазара в момента. Обикновено, доларът ще се бори на фона на слабите данни, защото това би означавало по-малко повишения на лихвените проценти и по-малко доходност за купувачите на облигации. За пореден път, обаче, старата ситуация "лошата новина е добра" се завърна.

Това, което се е променило е, че потоците от облигации вече не са доминиращи. Пазарът в момента се чувства толкова комфортно с идеята, че този цикъл на покачване от Фед ще бъде ограничен до по-малко от 75 базисни пункта на повишение и че купуването от централната банка постоянно ще изопачава лихвите по-надолу, че обичайната реакция е погрешна. Това предполага, че 10-годишните лихвени проценти ще останат близо до сегашния рейндж.

Така че това, което има значение, е възприятието на Фед. Фондовият пазар се притесняваше, че Фед прави (още една?) грешка в политиката си. Ако Фед остава встрани, дори в една посредствена среда за САЩ, американските акции могат да бъдат добра алтернатива. Въпреки това, ако те се вдигнат, тогава може да бъде проблем. Така слабите икономически данни са добре дошли в момента, защото те правят по-малко вероятно Фед да изнесе войнствено съобщение през март. Това бе подчертано и от Kaplan от Фед, който характеризира растежа на САЩ като муден в сряда.

Вторият подводен камък е петрола. Обратът в сряда бе силно корелиран с черното злато. Той дойде, след като данните за запасите на EIA показаха по-малък ръст на предлагането, отколкото цифрите на API във вторник. Суровият WTI падна до дъното от $ 30.99 преди да се вдигне обратно до $ 32.65. Моментумът е основен фактор на петролния пазар на на фона на интрадей колебанията и корелацията с рисковите активи е изключително висока, тъй като пазара е все по-притеснен за потенциалното въздействие от фалитите на петролни компании и от рецесиите в страните-износителки на петрол.

Ниските цени на петрола вкарват парите директно в джобовете на потребителите в САЩ, но това не е довело все още до икономически растеж, по начина по който Фед и много други очакваха. Трендът бе подчертан и от спада в доклада за доверието на потребителите в САЩ към 92.2 спрямо очакваните 97.1. Това беше най-ниското четене от юни. Министерството на търговията на САЩ пуска първата си ревизия на данните за брутния вътрешен продукт за четвъртото тримесечие в петък (вижте 5 сценария как може да реагира евро/долар тук). Първото четене показа разширяване на икономиката с нищожното темпо от 0.7%, обременено от западането на бизнес инвестициите (страничен ефект на евтиния петрол) и спадащия износ (резултат от силния долар и слабото търсене в чужбина). Някои анализатори мислят, че сега цифрите биха могли да изглеждат още дори по-лоши, 0.3%, след отчитането на най-новите данни. По същото време пък докладът за личните доходи и разходи за януари в петък ще покаже дали заплатите нарастват, дали наемането е стабилно и дали продължаващите евтини цени на бензина ще подкрепят възраждането на потребителите, или дали американците са решили да скрият далеч повече пари в спестовни сметки.

В четвъртък, китайските акции паднаха с повече от 6%, публикувайки най-голямата си еднодневна загуба от един месец, след като инвеститорите прибраха печалбите си след скорошно възстановяване на пазара. Индексът CSI300 на най-големите листнати компании в Шанхай и Шенжен спадна с 6.1%, до 2,918.75 пункта, докато Shanghai Composite Index загуби 6.4% до 2,741.25.

Трейдърите и анализаторите определиха като причини за спада извличането на печалбите, опасенията от по-строга ликвидност във финансовата система, притесненията за охлаждането на икономиката и тревожността над задаващата се либерализация на първичните публични предлагания (IPO-та), които някои инвеститори се опасяват, че може да доведат до парична криза.

Гледайки напред, подготовката и провеждането на срещата на Г-20 ще бъдат важен фокус през уикенда, особено с Китай, който председателства Г-20 тази година. Китайското правителство ще бъде отявлено от ПР-ска гледна точка да осигури положителни заглавия и ангажимент около глобалната икономика. В този контекст, съществува вероятност да имат силен ангажимент за запазване на юана силен преди срещата и също ще се стремят да направят положителни съобщения. Все пак темата през последните дни на търговия си остава бягството от риск, което означава, че йената би трябвало да запази своята сила, акциите ще продължават да отслабват и ралито на облигациите ще продължи.


Силвия Велчева,

Admiral Markets UK Ltd

Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.