Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Защо и как да търгуваме облигации

Ноември 22, 2016 13:52

Облигационният пазар е един от най-големите и ликвидни международни финансови пазари. Ето защо Адмирал Маркетс предлага търговия с договори за разлика (CFD) върху държавни съкровищни бонове, а именно немските бундове (Bunds) и американските 10-годишни ДЦК (10-years T-notes), които са едни от най-ликвидните в света.

Когато цената на облигациите пада, доходността им се увеличава и обратно.

Доходността се влияе от фактори като решения на Централните банки за лихвените нива, инфлационни очаквания, кредитен рейтинг. В светлината на последните фундаментални събития (победата на Тръмп на президентските изори в САЩ), повлияли на финансовите пазари виждаме, че доходността на всички облигации на пазара скочи рязко, което разкрива добри възможности за търговия.

Тъй като финансовите пазари са взаимно свързани много полезна може да бъде т. нар. Корелационна матрица, която показва в каква степен два инструмента се движат в една посока (положителна корелация) или обратна посока (отрицателна корелация). Това може да бъде доста полезно както за анализ, така и за хеджиране.

Тази възможност се предлага от допълнението Supreme Edition към платформата МТ4, която е без аналог на пазара.


Отворете демо сметка сега и тествайте безплатно всички 56+ допълнителни функции и инструменти, които MetaTrader4 Supreme Edition предпала.

Например, на графиката по-долу виждаме, че немските облигации (черна крива, BUND) са с най-висока негативна корелация с EUR/JPY (цветна крива), а с най-висока положителена с EUR/GBP на дневна база. Спадът при немските облигации започва малко преди повишението на цената на EUR/JPY, като по този начин насочва вниманието ни към потенциална търговия.Очаквайте скоро още интересни взаимосвързани възможности за търговия от нашите анализатори.


Вихрен Молевски,

Admiral Markets


*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.