Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Защо да инвестирате в злато?

Март 22, 2017 11:12

Живеем в несигурен свят и златото се приема като една от малкото „спасителни възможности пред инвеститорите", според много инвеститори. Благородният метал се търгува в момента с около 30% под пиковите си стойности преди пет години.

За същия период широкият индекс S&P 500 добави около 65% към стойността си. И докато тази статистика определено не е в полза на златото, то инвеститорите не би следвало да отписват метала.

Разнопосочното движение на златото, спрямо акциите, може да се разглежда и като плюс. Напълно е възможно благородният метал да ускори ръста си в среда на лошо представяне на фондовите пазари, при потенциална корекция през тази, или следващата година.

Естествено, налице са и съществени рискове пред инвестициите в злато. Заплаха номер едно пред метала, е разбира се потенциалната промяна на политиката на Фед по отношение на лихвите и тяхното бързо и рязко повишение.

Подобна политика може да инициира поскъпване на долара, към който златото е с обратна корелация. Или по-скъпият долар, води след себе си поевтиняване на златото.

А както виждаме, политиката на Фед по отношение на лихвите, вече е променена. След като станахме свидетели на трето повишение на лихвите (по-рано през този месец), от края на финансовата криза насам, пазарните участници, започват да залагат да видим още две увеличения през тази година.

В допълнение, много от легендарните инвеститори са дълги в златото и прогнозират по-нататъшното му повишение.

Става въпрос за инвеститори като Джим Роджърс. „Златото е възможно да поскъпне до небето и да се превърне в балон, собствен по рода си", коментира наскоро Роджърс пред изданието Barron's.

Друг от известните инвеститори, които обявиха, че са купили метала напоследък, включват имена, като Станли Дръкънмилър. „Исках да имам валута в портфейла си, но никоя страна не иска валутата й да е скъпа. Златото поевтиня доста, така, че го купих", коментира легендарният инвеститор пред финансовото издание Bloomberg.

От инвестиционната банка UBS повишиха краткосрочната си цел за златото до 1 400 долара за унция. От Bank of America Merrill Lynch пък смятат, че ще видим дори по-високи нива в близко бъдеще – при 1 500 долара за унция.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.