Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Всички погледи насочени към Фед

Юни 14, 2017 10:42

Всички инвеститорски погледи днес, ще бъдат насочени към решението на Комитета по Парична Политика към Фед (FOMC), относно лихвите. Пазарът залага вероятност от над 90% за повишение на лихвите с 25 базисни пункта, с което нивото им да достигне 1.25% на годишна база.

Това би било второто повишение на лихвите за тази година и четвъртото от началото на цикъла на увеличаването им, от края на финансовата криза насам.

Фактът, че почти всички пазарни експерти, очакват повишение на лихвите, означава, че това вече е „стара новина" за пазара, заложена в нивата на търговия на валутите и индексите.

Тоест, в много по-голяма степен, вниманието на инвеститорите ще е насочено към изказването на Джанет Йелън, по време на традиционната пресконференция, отколкото към самото решение.

В речта на Йелън, инвеститорите ще търсят повече яснота относно бъдещата политика на резерва по отношение на монетарната политика и най-вече във връзка с потенциалното намаляване на баланса на резерва.

През април официални представители на Фед намекнаха, че от тази година, ще започне намаляването на изкупените от резерва облигации, които са в размер на 4.5 трилиона долара в момента и са причина за рекордния баланс на ФЕД. Резервът достигна до настоящия си рекорден баланс от активи, вследствие на обратното изкупуване на облигации, по време на трите рунда „количествените облекчения", предприети за стимулиране на ръста на щатската икономика, след финансовата криза от 2008-ма година.

„В случай, че икономиката продължи да се представя, според очакванията, ще ставаме свидетели на по-нататъшно плавно повишение на лихвите", стана ясно от стенограмата от срещата на Фед, от заседанието през март.

Освен за баланса и неговото намаляване, инвеститорите ще следят още и за изявления във връзка с по-нататъшните действия по отношение на лихвите. Важни ще са коментарите на Йелън по отношение на заетостта и инфлацията, от които ще се правят изводи за бъдещата политика.

Ако Йелън не говори особено „убедително" и „агресивно" по отношение на инфлацията, или заетостта, инвеститорите могат да намалят очакванията си за още едно повишение до края на годината и това да въздейства негативно върху долара.

Щатската валута се търгува без съществени промени, спрямо останалите основни валути. Еврото се търгува при нива от около 1.1200 долара, в очакване на по-нататъшна яснота за лихвената политика в САЩ.

Това, което може да се очаква довечера, независимо какво ще каже Йелън обаче, е засилване на волатилността в търговията на долара, спрямо останалите валути. Ето защо, най-вероятно е добра идея да се възползвате от възможностите, предлагани от Admiral Markets за Защита от Волатилност.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.