Време ли е да се продават немските акции?

Март 24, 2017 11:31

Инвеститорите трябва да продават немски акции, като те са най-скъпи, сред развитите европейски пазари, смятат стратези от водещата европейска банка Deutsche Bank, изразили мнението си пред финансовото издание Bloomberg.

Това, което прави немските акции скъпи са високите съотношения цена-счетоводна стойност и ниската дивидентна доходност, в сравнение със същите, на други конкурентни пазари, смятат експертите на финансовата институция.

Инвеститорите, е добре да имат в предвид, че немската икономика е най-голяма в региона, което прави индекса DAX изключително волатилен към икономическите цикли, както и към изненади в региона.

В допълнение, от немската банка, смятат още, че оптимизмът е достигнал нездравословно високи нива в Европа.

От Deutsche Bank, препоръчват още на инвеститорите да избягват и френските акции.

Индексът следящ представянето в страната - CAC 40, обикновено следва представянето PMI в еврозоната. В тази насока, са заложени много позитивни очаквания в него, според експертите на банката.

Най-позитивни са стратезите на Deutsche Bank за британските акции, които се облагодетелстват от поевтиняването на паунда.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545