Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Уилиамс вижда допълнително повишаване на лихвите тази година

Февруари 01, 2016 10:48

Материалът е предоставен от нашия партньор Васил Николов, който е независим финансов анализатор с повече от 4 години опит във валутната търговия, специализиращ в анализа на Форекс пазара

Президентът на Федералния Резерв от Сан Франциско, Джон Уилиамс каза в петък, че остава оптимистично настроен за Щатската икономика и продължава да очаква Щатската Централна Банка да повиши лихвите с напредъка на годината.

„Икономиката се справя добре" и „данните изглеждат доста добре", каза г-н Уилиамс. „Доста оптимистично съм настроен за положението, в което се намираме в момента" и САЩ изглеждат подготвени да „устоят на бурите", които наблюдаваме извън САЩ, каза още той. Също така добави и, че не очаква да види рецесия, позовавайки се на това, че периоди на растеж и свиване на икономиката не „умират от старост".

С оглед на това, „ние определено сме на път да повишим лихвения процент обратно към по-нормални нива… Постигаме целите си" поставени на работното ни място и на инфлационните фронтове, а това предизвиква да отзовем нивата на стимул, които Федералния Резерв доставя в икономиката, каза още официалния кореспондент.

Коментарите на г-н Уилиамс дойдоха от забележките направени по време на дискусия върху икономиката, проведена в Сан Франциско. Те бяха и първите му коментари относно определянето налихвения процент, направено по време на срещата на Федералния Комитет за Отворени Пазари. На срещата, официални представители определят краткосрочния лихвен процент да бъде в диапазона от 0.25% до 0.50% и повториха техните очаквания, че повишаване на лихвения процент най-вероятно ще има, макар и с бавни темпове.

Срещата на Федералния резерв идва във време на висока тревожност относно перспективите за икономиката и валутната политика, на фона на постоянния шум за лоши икономически новини отвъд океана и нестабилността на активите на световните пазари. Много инвеститори сега очакват Резерва да не доставя повече от 4 процента увеличение, които и сега са вписани. Други централни банки все още са гъвкави относно осигуряване на стимул за икономиките си, вместо да го намалява, с Централната Банка на Япония, преминаване към радикална отрицателна позиция на лихвения процент, ще доведе до повишаване на инфлацията в икономиката си.

Г-н Уилямс отбеляза след речта си, при задаването на въпроси на репортери, че състоянието на японската парична политика вероятно ще даде тласък на долара, стабилността, която е имала е била пречка за развитието на икономиката на САЩ от известно време. Това, което се случи в Япония "не променя коренно облика на САЩ. Той просто ще трябва да бъде отразен в перспективите ни за инфлацията и заетостта на работна ръка", каза той.

В официалната си реч, г-н Уилямс потвръждава своята гледна точка, която повтаря от началото на годината, че когато той прави политика, го прави с дългосрочни цели на ум, което означава, че той не позволява на ежедневните възходи и падения да влияят значително на неговите възгледи.

"Аз нямам Терминал на Блуумбърг на бюрото си," каза г-н Уилямс. "Има много несигурни неща, там, в света", но "аз се опитвам да стана твърде зависим от пазара", особено след като някои от най-големите фирми в страната не са добри пълномощници за това какво се случва с реалната икономика, каза той.

Г-н Уилямс също говори в деня, в който правителството отчете рязко забавяне на растежа на САЩ през четвъртото тримесечие, с дейност разширяваща се с анемичен 0.7%. Повечето прогнозиращи очакват да видят икономиката да се върне в играта през първото тримесечие.

Представителят каза още, че очаква стабилен растеж през новата година и допълнителни печалби за работа. Въпреки слаба инфлация, която е малко под 2% от целевото покачване на Федералния Резерв за повече от три години, до много ниски цени на петрола. Г-н Уилямс също наблюдава една от най-големите изненади, пред които централните банкери са изправени, а именно ,продължаващата слабост на инфлацията на фона на все по-ниски цени на петрола.

Г-н Уилямс заяви пред репортерите още, че ако Федералният резерв забележи икономически спад, първият им ход ще бъде да се въздържат от повишаване на лихвените проценти отново.


Търгувайте на финансовите пазари при едни от най-добрите условия. Отворете реална сметка сега и може да получите до 50% бонус върху сумата на депозита.


Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.