Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Трябва да се прочете: Връзката между спада на петрола и стоковите валути

Януари 18, 2016 13:16

Глобалната икономика бе разделена на възникващи и развити пазарни линии за последните 15 години. Разделението, което има значение в момента в световната икономика, обаче, е "производителите на суровини" срещу "потребителите на суровините" и това помага да се обясни защо пазарите са в безпорядък.

Всяка отделна страна-износител на стоки е малък фактор в световната икономика. Най-голяма е Бразилия и нейната икономика е само една четвърт от размера на Китай. Ако прибавим колежките й износителки като Канада, Австралия, Мексико, Индонезия и Саудитска Арабия, те всички се равняват на размера на БВП на Китай. Включвайки другите износители от Африка, Близкия изток и Латинска Америка вече се равняват на Съединените щати. Катастрофата с цените на суровините нанесе силен удар на всички тези страни и техните валути, заедно с множеството свръх-задлъжнели фирми в индустрията на ресурсите.

Чувствителността и волатилността са доста високи в момента. Иран изпълни своята част по ядрения сделката и международните санкции срещу ислямската република бяха вдигнати от ЕС и САЩ. Вдигането на санкциите се очаква да изпрати още 500 милиона барела дневно до световните петролни пазари, които вече са наводнени със свръхпредлагане. И двете цени за WTI и Brent се котираха под $ 30 с отварянето на пазарите днес.

Кои от валутите са най-силно повлияни от този ценови срив:

  • Лунито - В ранните часове на търговията USD/CAD се вдигна нагоре до 1.4589, нов връх от април 2003 г. и със сигурност не изглежда да прави корекция в посока надолу. За USD/CAD, следващата съпротива може да бъде видяна в района на 1.4600, а в по-дългосрочен вариант е максимума от април 2003 г. около 1.4950 и психологическото ниво 1.50. Краткосрочна подкрепа имам в района на 1.44. Тази седмица канадският долар ще бъде изправен пред още един голям тест: решението на Централната банка на Канада по паричната политика, като има вероятност банката да намали лихвените проценти.
  • Озито – Интрадей нагласите по AUD/USD показват тенденция към понижение на този етап. Текущият спад е възможно да насочи цената към ключовата подкрепа около 0.6608. В посока нагоре, пробив над съпротивата 0.7000 ще обърне настроенията към неутрални и може да донесе консолидация преди последващ нов спад. В по-голямата картина, низходящият тренд от 1.1079, максимума за 2011, все още е в процес на изпълнение и току-що бе възобновен. Във всеки случай пробив над съпротивата 0.7384 ще бъде първият признак за средносрочно дъно. В противен случай, перспективите ще остане мечешки.
  • Руската рубла - USD/RUB продължава да се търгува близо до горната граница на възходящия трендови канал и дори днес удари нов исторически връх на 78.88. В същото време, Централната банка на Русия става все по-войнствена. Първият заместник-губернатор Yudaeva каза, че тя не може "напълно" да изключи повишение на лихвите сега, тъй като инфлационните рискове са се засилили. Това са първите ястребови сигнали от банката, която е в цикъл на облекчаване, но запази лихвата на 11% в продължение на три поредни заседания. Тези най-нови коментари предполагат, те банката ще остане в режим на задържане за много по-дълго, докато натискът върху рублата не бъде облекчен. Следващото ниво на съпротива и евентуална цел на биковете може да е психологическото ниво при 80.


Ако искате да научите повече за корелациите между основните финансови инструменти може да ползвате Корелационната матрица в платформата ни MetaTrader 4 Supreme Edition. Изтеглете платформата с над 60 други функции за търговия и я тествайте безплатно за 30 дена с демо сметка или отворете реална сметка за търговия и ще можете да се насладите на всичките инструменти безвъзмездно.

Прочетете и книгата ни за Бъдещето на финансовите пазари през 2016 с 16 прогнози на едни от най-добрите умове в тази област.


Силвия Велчева,

Admiral Markets UK Ltd.

Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.