Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Три индикатора, които показват "свръхкупено" състояние на S&P 500

Февруари 03, 2017 08:52

Днес бихме искали да Ви обърнем внимание на три индикатора, които ни карат да бъдем по-консервативни относно дълги позиции в индексите.

Също така, досегашните действия на Доналд Тръмп са индикативни за политики, които биха могли да имат непредвидими последствия.

На графиката по-долу с плътна черна линия е показано ценовото отношение на американския борсов индекс S&P 500 (изразен, чрез борсово търгуван фонд, SPY) и TLT (iShares 20+ Year Treasury Bond), който е борсово търгуван фонд върху облигации с над 20-годишен матуритет. Това означава, че инвеститорите са повишили цената на акциите относително повече, отколкото ценaта на облигациите с над 20-годишен матуритеt.

Виждаме, че индикатора е на ниво, което е индикативно за в т. нар. свръхкупено състояние и в исторически план е водело да спад на пазара.

Другият индикатор е нивото на маржин дълг (червена крива), отчитан на борсата NYSE (т.е. DOW JONES). Когато маржин дълга е на толкова високи нива, както e сега, това също е билo индикативно за повишена вероятност от спад.

Третият индикатор е 3-периодната проста плъзгаща средна на отношението на обема на пут опциите към обема на кол опциите върху S&P500 (долния панел на графиката) на борсата на деривати в Чикаго, CBOE. Когато обема на пут опциите, които са застраховка срещу спад на пазара, спадне много повече спрямо обема на кол опциите и достигне исторически екстремни нива, както сега, има повишена вероятност от поне корективно движение.

Източник: www.talkmarkets.com

Очаквайте скоро приятни изненади като инструменти за търговия и обучения!

В края на февруари предстои излизане на новата ни книга "Търгувай Forex"!

Автор: Вихрен Молевски, Admiral Markets

Търгувайте индекси при едни от най-добрите условия със сметка към Admiral Markets.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545
Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.