Това са важните данни на щатските пазари през тази седмица?

Февруари 20, 2017 11:26

Настоящата седмица, ще е малко по-кратка за търгуващите на финансовите пазари, предвид на факта, че щатските пазари са затворени във връзка с празнуването на „Денят на президента" в понеделник. За валутните пазари пък, това най-вероятно ще означава по-ниска ликвидност.

Нека да погледнем, към кои ключови макроданни обаче (на щатските пазари), ще бъде насочено вниманието на инвеститорите в останалите дни от седмицата.

Във вторник, инвеститорските погледи, ще са насочени към PMI индекса, следящ активността в производствения сектор.

В сряда ще бъдат оповестени данните за продажбите на съществуващи домове, както и „стенограмата" от предишната среща на FOMC, в която инвеститорите ще потърсят по-нататъшна яснота относно бъдещата политика по отношение на лихвите.

В четвъртък, ще бъде оповестен индексът PMI относно сектора на услугите, доклад на МЕА (Международна Енергийна Агенция), за състоянието на петролния пазар, както и данните за паричното предлагане и баланса на Фед.

В петък, най-голям интерес за инвеститорите ще представляват данните за продажбите на нови жилища в САЩ, както и потребителското доверие. Върху петролния пазар, въздействие, най-вероятно ще окажат данните за броя на шйстовите производители.