Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Световните индекси с рали, доларът напредва срещу останалите валути

Октомври 25, 2016 11:51

Доходността на американските 10-годишни облигации се повиши до 1.76% след силни корпоративни отчети в САЩ, докато доходността на немските бундове със същия период отново падна под 0%.

Днес технологичния индекс NASDAQ 100 досигна нов исторически връх от 4918 пункта. Технологичният, финасовият и сектора на потребителските стоки бяха най-добре представилите се в САЩ вчера.

Цените на златото и петрола също се повишават днес, което е благоприятно и за акциите в тези сектори.

Това показва, че текущият пазарния сентимент е благоприятен за покупки на акции.


Отделно от това, телекомуникационният гигант AT&T обяви, че ще купи за 85 млрд. долара Time Warner, компанията майка на CNN и HBO. Time Warner достигна до 94.44 $ след силния пробив на нивото от 80 $ за акция. В момента цената коригира до 86 $. Този смел ход на AT&T е продиктуван до голяма степен от загубата на клиенти в мобилния, телевизионния и т. нар. кабелен телефонен бизнес на компанията.

Друга гореща сделка на пазара е евентуалното придобиване на швейцарския химически коцерн Syngenta от китайската ChemChina за около 43 млр.$. Процесът на придобиване ще се забави, поради необходимостта от повече информация за редица антитръстови регулатори в Европа. Това предизвика вчера силен низходящ гап на цената на акциите на Syngenta.

Тази сделка, която се очаква да приключи през март 2017 г., е сред трите най-големи в индустрията. Преди това Dow Chemical's предложи сливане с DuPont на стойност 130 млрд. $, а Bayer предложи оферта за поридобиване към Monsanto за 66 млрд $, като и двете сделки все още се проучват от антитръстовите органи.

Днес корпоративни отчети за последното тримесечие в САЩ ще изнесат United Technologies, 3M Company, Merck, Procter&Gamble.

Позитивният сентимент се пренесе и на борсите в Европа, като DAX проби ключовото ниво от 10 800, а френският CAC 40 в момента е на важната съпротива 4 560. Този октомври на изложението Expo Börsentag Berlin 2016, Admiral Markets UK получи награди в две категории: "Най-добър Forex Брокер за 2016" и "Най-добър CFD Брокер за 2016".

Германският индикатор за бизнес климата се повиши над очакванията до 110.5, спрямо предходна стойност от 109.5 Също така, вчера важните PMI индекси в сферата на услугите и производството в Европа регистрираха ръст над прогнозите.

Френската Orange SA отвори с възходящ гап и се повиши с над 4 %, след по-добри данни за печалбата.

Novartis отвори с низходящ гап днес и се понижи с около 2 % след отчетен спад на печалбата, предизвикан предимно от спад на приходите от генерични лекарства.

Днес в 17.00 ч. очакваме данните за потребителското доверие в САЩ, а в 18.30 ч. шефът на ЕЦБ Марио Драги ще изнесе реч, което би могло да определи пазарното настроение по време на американската сесия.

Търгувайте с НУЛЕВ СПРЕД и БЕЗ КОМИСИОННИ CFDта на индексите. Регистрирайте се сега.Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.