Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Ще удари ли Драги еврото този път

Януари 21, 2016 09:10

Централните банкери продължават да свирят "отбой", докато пазарите продължават да алармират, че тази дивергенция не може да продължи. Пълна паника отново удари пазарите в сряда, а S&P 500 проби под дъното от октомври 2014 към най-лошите нива от близо две години.

Въпросът сега е: Ще игнорира ли Драги също пазарните сигнали и ще сигнализира ли за доверие в икономиката?

Налице е добър шанс, че ще го направи и това може да помогне на еврото в краткосрочен план. Но ако пазарите продължат да падат, колко дълго може да издържи този оптимизъм?

Ето гледните точки на Nomura и Barclays:

Nomura:

"Ние не очакваме ЕЦБ да прави някакви промени в позицията си за монетарната политика толкова скоро след облекчаването на 3 декември. Въпреки разочарованието от последното заседание, сметката за паричната политика не оставя отворени опции за повече улеснения от ЕЦБ. Възможността за разширяване на месечния темп на покупки и удължаване на APP извън предложените шест месеца до март 2017 също беше повишена.

Следователно предстоящата среща на 21 Януари ще бъде важна за оценка на нивото на толерантност в рамките на Управителния съвет за значително отслабване в краткосрочен план на перспективите за инфлацията и най-ранната точката, в която ЕЦБ е готова да направи "преоценка" на по-нататъшно облекчаване. В допълнение към дивергенцията на паричната политика, ние виждаме международните потоци, които също като стават все по-негативни за еврото в средносрочен план и очакваме отлива на фиксираните доходи да остане силен в Еврозоната през тази година."

Barclays:

"Срещата и пресконференцията на ЕЦБ през януари са най-важните събития за еврото тази седмица, и докато настройките на политиката е широко очаквано да останат непроменени, миролюбивата реторика би трябвало да постави натиск върху единната валута. В изявлението и пресконференцията, ЕЦБ е вероятно да покаже загриженост за затягането на финансовите условия, които са настъпили от декемврийското му заседание. Това съобщение е вероятно да се повтори от президента Драги и изпълнителния член на Управителния съвет Cœuré, когато говорят по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария в петък. С базисната инфлация и пазарните мерки за инфлационните очаквания, оставащи изключително ниски, ние продължаваме да мислим, че по-дълго или по-голямо пригодяване на политиката е вероятно, които би трябвало да натежи на еврото.

В действителност, сега очакваме инфлацията в Еврозоната да се върне на отрицателна територия между февруари и юли 2016 г. Това ще окаже натиск върху ЕЦБ да обяви нов кръг от мерки за смекчаване на паричната политика. Въпреки това, новите мерки, включително по-нататъшно QE и/или съкращения на лихвата по депозитите, е малко вероятно да бъдат разгърнати преди юни, освен ако няма друг пристъп на поскъпване на еврото или допълнителен значителен спад в инфлационните очаквания.

Виждаме EURUSD да се търгува странично в краткосрочен план, но коригираните обеми по EURUSD водят търговията към най-евтините нива по двойката за повече от шест години. Ние продължаваме да прогнозираме амортизация на тренда по EURUSD през следващите тримесечия."

Търгувайте, но не забравяйте...Източник: По материали от eFXnews


Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.