Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Ще има ли „пукане“ на имотен балон?

Май 02, 2017 10:44

Всички сме запознати с историята на финансовата криза от 2008-ма година. Тя стартира, като ипотечна криза в САЩ.

В момента наблюдаваме нещо много притеснително от една съседна за САЩ страна – Канада, а притесненията на пазара са, че можем да станем свидетели на задействане на нова ипотечна криза.

„Най-големият небанков ипотечен кредитор - Home Capital Group, преживява криза, която заплашва съществуването на компанията", пише канадското издание Huffingtan Post Canada.

Акциите на компанията загубиха 65% от стойността си в сряда, слествие на новината, че компанията си е издействала кредитна линия в размер на 2 милиарда щатски долара, за да продължи да оперира. От началото на годината акциите на канадската финансова институция, загубиха 78% от стойността си.

Самият факт, за искането на подобна кредитна линия, доведе до сериозни притеснения сред инвеститорите, като ги накара да започнат да си задават много въпроси. Междувременно, рейтинговата агенция DBRS, понижи кредитния рейтинг на Нome Capital до BBB. От там коментираха още, че кредитна линия в размер на 2 милиарда щатски долара, е твърде скъпа за поддържане от компанията.

Канадската финансова институция загуби близо 600 милиона щатски долари от депозитите си през изминалите няколко седмици, според данни на Financial Post. Или наблюдава се „перфектната буря" за всяка една финансова институция, свързана с теглене на депозити, която прави оперирането й почти невъзможно.

Проблемите на Home Capital, започнаха през 2015-та година, когато тя обяви, че има връзки с 45 ипотечни брокера, фалшифицирали данни за ипотечни молби. Според данни на компанията около 10% от отпуснатите кредити, са били свързани с брокерите, обвинени за фалшифициране на данни.

По-рано този месец, комисията за финансов надзор в Онтарио, обвини мениджмънта на Home Capital, че е публикувало „материално подвеждащи изявления" във връзка с разледванията за ипотечни кредити, свързани с фалшификациите.

Финансовият директор на компанията – Робърт Мортън, бе освобеден от поста, след направените обвинения, а основателят на компанията Жералд Солоуей, ще освободи мястото си в борда на директорите.

Инвеститорите са притеснени от това, дали скандала с компанията, няма да доведе до по-нататъшни проблеми, на и без това нагорещения пазар на имоти в Канада.

Сериозно разпродадени в сряда, бяха и акциите на останалите издатели на ипотечни кредити. Книжата на Equitable Group Inc. например, загубиха близо 32% от стойността си, въпреки добрите резултати и положителните оценки на анализаторите.

От държавната компания за отпускане на ипотечни кредити Canada Mortgage and Housing Corp., побързаха да успокоят инвеститорите.

„Нямаме съществени притеснения, относно качеството на кредитния портфейл на Home Capital", се казва в изявление на компанията, цитирани от Huffingtan Post Canada.

Случващото се в Канада, е много притеснително, в среда в която се говори за „балонизиране" в цените на имотите в някои страни.

Четирите мегаполиса, в най-голяма степен заплашени от балонизиране, в цените на имотите, според индекса UBS Global Real Estate Bubble Index, към края на миналата година бяха - Ванкувър, Лондон, Стокхолм и Сидни.

Предупреждение за риск: Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.