Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

RBNZ намали лихвите - реакцията на NZD и AUD

Август 11, 2016 11:00

Както се очакваше, RBNZ понижи лихвения си процент с 25 б.п. до 2.00%. В резултат на това NZD направи скок нагоре, преди да се установи по-ниско след мирните коментари от управителят на RBNZ Уилър. С изявлението за неговата загриженост за устойчивия спад на инфлацията и по-голямото от очакваното забавяне в ръста на заплатите, RBNZ изрично отвори вратата за по-нататъшно облекчаване през следващите месеци. Тъй като това изявление не успя да понижи стойността на валутата, Уилър реши да посочи ясно, че "ние искаме да видим спад на валутата" и играта на котка и мишка с RBA продължава. Нито една от централните банки не иска да види своята валута да се повишава значително.

Двете централни банки вече видяха техните валути да се вдигат значително в резултат на: 1) стабилизацията в стоките и пазарните показатели на Китай; и 2) запазването на лихвите непроменени от страна на Фед. Понижение от най-малко 25 базисни пункта през тази година от всяка една от двете централни банки е предрешено, в случай че Фед не вдигне лихвите си през 2016, докато макро динамиката, както и пазарните настроения в Китай ще бъдат основополагащи за измерване ходовете от RBA. Друга причина RBNZ да има малко повече избор, освен да намали още малко процента, са планираните мерки, определени за септември и насочени към забавяне на спекулативния интерес към горещия пазар на жилища. Такъв ход би премахнал ключова пречка за намаляване на лихвения процент и ще запази битката между RBA-RBNZ в сила.

Реакцията на NZD/USD по-рано днес доказа факта, че пазарът не винаги реагира на начина, по който много от нас очакват, скачайки нагоре след излизането на решението, както може да видите на графиката:


Просто много търговци се надяваха за по-нататъшно намаляване с 0.5% и решението на банката за 0.25% се оказа разочарование за тях. Но това пък доказа, че кивито явно продължава да бъде привлекателно за покупки, дори и при това ниво на лихвения процент. Уилър също така обеща да продължи да следи FX пазарите през следващите няколко дни и да наблюдава реакцията, въпреки че той все още не е споменавал изрично за FX интервенция. За разлика от други банки, той вярва, че RBNZ все още има малко повече боеприпаси в целите им да контролират валутния курс на NZD/USD.

Технически, след първоначалният скок в цената, двойката в момента се опитва да запълни гапа, получен от решението на банката. Със сигурност засилената волатилност би трябвало да продължи още поне известно време. Първа цел на мечките е подкрепата 0.7220, последвана от нивото 0.7140, където формацията чук обръща цената на 08.08.2016. В посока нагоре, ясен пробив на съпротивата 0.7325 (последният интрадей връх) би трябвало да предизвика по-нататъшен натиск на биковете към горната линия на възходящия канал, локализирана в района на 0.7390 – 0.7400.

В същото време, AUD/USD се вдигна до най-високото си ниво от 27 април в сряда, тъй като спекулантите увеличиха залозите, че Фед ще се въздържат от повишаване на лихвените проценти тази година поради отслабване на икономиката. По-рано днес австралиецът отвори без промяна, но се търгуваше по-високо, когато RBNZ обяви орязването на лихвата си. Озито в момента се търгува по-високо, отколкото през миналата седмица, когато Резервната банка на Австралия намали основния лихвен процент с 25-базисни пункта до 1.50%.


Технически, основният тренд е възходящ, както може да видите на дневната графика. Тъй като към момента силата на биковете не осигурява убедително възходящо движение, промяна в инерцията може да доведе до тест на първата подкрепа при 0.7675. Ясен пробив под нея ще бъде последван от тестване на 0.7640 (върха от юни месец и опорната горна точка на възходящия канал). В посока нагоре, следващата основна цел на биковете идва в района на 0.7834.


Следете дневните ни уебинари и бъдете информирани какво се случва на FX пазара.

А тези от Вас, които все още не са се включили в Конкурса "Търгувай като Олимпиец", не забравяйте че имате шанс да се борите за наградния фонд от 3780 лв. до края на месец август. Най-добрата процентна възвръщаемост ще победи! Регистрирайте се сега.


Силвия Велчева,

Admiral Markets

Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.