Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Предстои интересен уикенд за финансовите пазари

Ноември 30, 2016 16:33

На 4 декември в Австрия ще се проведат президентски избори. Претендентите са Норбет Хофер, лидер на Партията на свободата срещу Александър Ван дер Белен, бивш лидер на Зелената партия.

Норберт Хофер, се смята за "приятелското лице" на крайнодясната Партия на свободата.

Хофер загуби от Ван дер Белен през май 2016 г. с 31 000 гласа, но резултатът беше отменен от Конституционният съд на Австрия. Той е за обявяване на референдум за оставане в ЕС, ако Турция се присъедини към блока или Брюксел се опита да придобие по-голяма власт в рамките на ЕС.

При негова победа, това може да доведе до предсрочни парламентарни избори и край на центристката, проевропейска коалиция, която доминира в Австрия в продължение на десетилетия.

Според проучване на Евробарометър, през пролетта на тази година, 37 процента от австрийците са имали негативно отношение към Брюксел, третото най-високо ниво в ЕС.

Въпреки нарастващият евроскептицизъм, избирателите показват малка подкрепа за напускане на ЕС.

Също на 4 декември в Италия ще гласуват на референдум дали да покрепят конституционни промени. Единият основен въпрос е дали да се намалят правомощията и броя на преставителите в Сената, а другият е за премахване на дублиращи функции между централното правителство и регионите в полза на първото.

Премиерът Ренци обяви, че ако промените не получат подкрепа, той ще подаде оставка, тъй като той не успя да прокара тези промени през Парламента. В случай на отхвърляне на предложенията и оставка на Ренци това би дало възможност на евроскептичното политическо движение „Пет звезди" да дойде на власт, които не крият желанието си за провеждане на референдум за напускане Еврозоната.

Страната има дълг от 132% от БВП, отделно има мнго лоши дългове в италинските банки. Всичко това, заедно със застаряващото население, тежи много на икономическия растеж на страната. Евентуална политическа криза в Италия би била негативна за ЕС и еврото.

Възможно е да има повишена волатилност в дните непосредствено преди и след изборите при кросовете с еврото, както и на европейските индекси.


Вихрен Молевски,

Admiral Markets


Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.

Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.