Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Предварителен преглед на икономическия календар за 18-22 юни

Юни 18, 2018 10:55

икономически календар

Какво ни предлага икономическия календар за следващата седмица?

Изминалата седмица бе белязана от срещите на три от основните централни банки: Федералния Резерв в САЩ, Европейската централна банка и Японската централна Банка като особено първите две предизвикаха сериозна пазарна реакция.

Въпреки че ФЕД повиши лихвите с 25 базисни пункта до диапазона 1,75%-2,00% и сигнализира за още две повишения до края на годината, пазарните участници не бяха впечатлени и ралито на долара остана краткотрайно. Все пак, това повишение бе вече отдавна включено в цените, а съобщението за останалите две не бе изненадващо.

Марио Драги и компания обаче успяха да разтърсят пазарните очаквания и потопиха EUR/USD с три фигури, след като противно на прогнозите за анонсиране на края на програмата за изкупуване на активи, от ЕЦБ удължиха стимулите до края на годината и заявиха, че ще ги намалят наполовина (до €15 милиарда месечно) чак през октомври.

В петък съвсем очаквано ЯЦБ не направи промени, но пък Доналд Тръмп отново сложи на масата търговската война с Китай, тъй като одобри мита на стойност $50 милиарда за китайски стоки като заплаши и с допълнителни тарифи, Разбира се не мина много време и Китай отговори с мита за $34 милиарда за стоки произведени в САЩ.

Отворете реална сметка

Търгувайте валути, злато, петрол, акции, индекси и много други финансови инструменти с брокер номер 1 в Германия!

Още срещи на централни банки

През следващата седмица доминацията на централните банкери ще продължи със срещите на Английската централна банка и Швейцарската национална банка, както и с изказванията на президента на ЕЦБ Марио Драги и председателя на ФЕД Джером Пауъл.

Внимание заслужават и доклада за БВП на Нова Зеландия през първото тримесечие, както и данните за потребителските цени и продажбите на дребно в Канада за май. Пазарите ще следят и развитието на търговското напрежение между САЩ и Китай.

Не трябва да забравяме, че започна и Световното първенство по футбол в Русия, което може да привлече погледите на някои трейдъри и инвеститори и да свали реещата се в небесата волатилност.

За да вземете вашата топка от световното първенство моля свържете се екипа на Admiral Markets.

Понеделник, 11 юни

В първия ден от седмицата няма да станем свидетели на изобилие от важни икономически данни и фокусът ще падне върху изказването на президентът на ЕЦБ Марио Драги и изявленията на членовете на ФЕД Дъдли, Бостик и Уилиамс.

Вторник, 12 юни

Драги ще бъде в центъра на вниманието и във вторник с изказване по време на европейската търговия, докато американският календар включва само данни за жилищния пазар като разрешенията за строителство и започнатите жилища.

Сряда, 13 юни

По време на азиатската сесия ще излязат протоколите от срещата на Японската централна банка, която се проведе на 15 юни.

В 16:30 ни очакват изказвания на гуверньорите на три централни банки Джером Пауъл от ФЕД, Марио Драги от ЕЦБ и Филип Лоу от РБА.

Вижте нашите обучителни материали

Възползвайте са от нашето обучение на живо, както и на още много уебинари, семинари и обучителни материали.

Четвъртък, 14 юни

Малко след полунощ ще излезе доклада за БВП на Нова Зеландия за първото тримесечие на тази година. Пазарният консенсус е за леко забавяне на растежа до 0,5% тр/тр от 0,6% тр/тр и до 2,7% от 2,9% на годишна база.

В началото на европейската сесия ще бъде обявено решението на Швейцарската национална банка за монетарната политика на страната като промени не се очакват. За 12:00 е планирана и пресконференция на гуверньора на банката Томас Джордан.

Най-интересното събитие за деня ще е срещата на Английската централна банка, която ще приключи с решение в 14:00. "Не смятаме, че Английската централна банка е получила достатъчно данни, за да промени възгледите си, но предвид малко по-ниската инфлация и малко по-високата безработица от очакваното през май, вероятността за увеличение на лихвения процент преди август леко спадна. Пазарната оценка за 50% вероятност за повишение на лихвените нива през август изглежда справедлива към този момент", смятат от Danske bank.

В 15:30 ще излязат първоначалните молби за помощи от безработни в САЩ за последната седмица, както и производствения индекс на ФЕД Филаделфия.

Петък, 15 юни

По време на азиатската сесия ни очакват националните индекси на потребителските цени в Япония през май.

Европейският календар включва предварителните производствени PMI индекси на страните от еврозоната, както и за целия валутен блок.

Последните важни данни за седмицата ще дойдат от Канада и включват потребителската инфлация и продажбите на дребно през май. Според National Bank of Canada "цените на бензина са се повишили с 3,3% през месеца, малко повече от историческата норма за този период. Това трябва да доведе до 0,5% месечно увеличение на основния индекс на потребителските цени и в комбинация с положителен базов ефект може да увеличи годишния темп на инфлация с 4 тика до 2,6%."

Отворете демо сметка

Тествайте търговията на финансовите пазари без никакъв риск за вашия капитал като отворите демо сметка с Admiral Markets.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.