Популизмът претърпя поражение в Холандия

Март 16, 2017 09:41

Холандските гласоподаватели, гласуваха доверие на проевропейските партии, като поставиха граница, в разпространението на популизма в Европа.

Това даде възможност Дяснолибералната Народна партия за свобода и демокрация, на управляващия в момента министър-председател Марк Рюте, с лекота да победи своите конкуренти от популистката „Партия на Свободата", водена от Геерт Вилдерс.

Либералите се очаква да заемат 33 места от 150-те налични в долната камара на парламента, спрямо 20 места за техните опоненти от „Партия на Свободата".

Християн Демократите, както и центристката партия D66, печелят с по едно по-малко места от тези на популистите. Неформални разговори за формиране на коалиция, за управление на Холандия, се очаква да стартират по-късно днес, но според експерти, могат да минат месеци, преди да се формира правителсво.

Резултатите за Вилдерс, бяха далеч по-лоши от очакванията на социолозите, което се предопределя предимно от плановете му за излизане на Холандия от границите на ЕС, загърбване на еврото и затваряне на холандските граници.

Гласуването бе прието много добре от еврото, като намали опасенията за разпространяването на мощна вълна от популизъм в Европа, в светлината на престоящите избори във водещи страни в региона.

Единната валута, поскъпна до най-високите си нива от повече от месец, след оповестяването на изборните резултати. Повишението на единната валута, стана реалност въпреки решението на Фед от вчера да повиши нивото на краткосрочните лихви и намеците за нови две повишения на лихвите до края на тази година.

След преминаването на изборите в Холандия, всички инвеститорски погледи се насочват към Франция, където ще са следващите важни европейски избори.

Търгувайте със злато при едни от най-добрите условия със сметка към Admiral Markets.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545