Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Паундът се срина под 1.20

Октомври 07, 2016 08:58

Тънката ликвидност + големия натиск надолу = катастрофа за паунда.

Британският паунд се срина след края на американската сесия в САЩ, веднага след като азиатската търговия едва започваше: само пазарите на Австралия и Нова Зеландия бяха в играта.

Стерлингът потъна до 31-годишно дъно в петък, тъй като тревожността относно "твърдото" излизане на Великобритания от Европейския съюз предизвика вълна от разпродажби, като остави валутата силно уязвима за допълнителни понижения.

По-рано тази сутрин лирата изведнъж се срина с около 10 на сто от нивата около $ 1.2600 до 1.1378 $ на някои платформи за търговия. Този ход настъпи в рамките на няколко секунди, по време на тънката ранна азиатска търговия. Британската валута бързо отскочи обратно към нивата около $ 1.2500, след някои накъсани ходове, като последното се котираше на $ 1.2432, все още надолу с 1.5% за деня.

Стерлингът бе под силен низходящ натиск от неделя насам след окончателната декларация от британския премиер Тереза Мей в Бирмингам за мартенските преговори относно Brexit. В допълнение френският президент Франсоа Оланд заяви в четвъртък, че Европейският съюз трябва да остане твърд с Великобритания.

Един търговец от японска банка е заявил, че разпродаването вероятно отчасти е причинено от пробива на опционни бариери и задействането на множество поръчки за стоп лос в тънките пазарни условия.

Като се има предвид несигурността около политическото и икономическото въздействие на Brexit, стерлингът е вероятно отново да се отправи надолу срещу основните валути, твърдят анализатори. Това оставя лирата в несигурно положение и напълно изложена на спекулативни атаки.


*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Силвия Велчева

Admiral Markets

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.