Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Отрицателните лихви ще бъдат катастрофални за икономиката

Март 10, 2016 11:37

Алън Грийнспан и Марвин Кинг са две имена във финансовия свят, които вече нямат нужда от представяне. Алън Грийнспан беше председател на Федералния резерв на САЩ, а Марвин Кинг беше управител на Централната банка на Англия. Напоследък двамата направиха изявления, които като цяло казват едно и също нещо: настоящата политика, прилагана от централните банки, а именно отрицателните лихвени проценти, не е правилна и ще има негативен ефект върху глобалната икономика.

Най-големият проблем е несигурността

В едно от последните си интервюта, Алън Грийнспан казва, чe икономиката има сериозни проблеми, дължащи се главно на липсата на инвестиции. Според него, основната причина за липсата на инвестиции е настъпилата несигурност за бъдещето и "виновни" за това са политиките на централните банки, преследващи нулеви или дори отрицателни лихвени проценти.

форекс уебинари

Нулевите или отрицателните лихвени проценти имаха два ефекта върху финансовите пазари: краткосрочните спекуланти бяха насърчени, а дългосрочните инвеститори бяха обезсърчени. Спекулантите винаги ще се движат бързо и ще гонят печалби след мерките и пресконференциите на централната банка. Дългосрочните инвеститори, обаче, се страхуват. За 10-20 годишни инвестиции е необходима стабилност и предвидимост иначе в противен случай рисковете са високи. Инвеститорите на финансовите пазари вече осъзнават, че цените са изкривени от нулевите лихвени проценти и няма да рискуват с по-дълготрайна инвестиция: те осъзнават, че тези цени не са естествени и имат тези стойности, само защото някъде по света дадена централна банка се намесва на пазара (прави интервенция). Рискът е, че в рамките на няколко години тази политика на интервенции може би ще се преустанови, цените ще се променят и големите инвестиции ще бъдат обречени на неуспех.

Изкуствените лихви изкривяват икономическото поведение

Марвин Кинг, бивш управител на Централната банка на Англия поддържа същата идея, само че я разглежда от друг ъгъл. Текущите парични политики изкривяват финансовите пазари и създават големи дисбаланси между страните. Обикновено инвеститорите изискват по-високи доходности при дисбаланс и/или при нарастване на несигурността. Но паричната политика с нулеви лихвени проценти на практика елиминира инвестициите с висока доходност. От едната страна са неустойчиво високите цени на активи, а от другата страна възвръщаемостта е минимална и не може да покрие разходите на много компании, които се занимават с такива инвестиции. По този начин, много инвестиции са почти блокирани за доходност, така че бъдещите резултати не биха били задоволителни и няма да покрият рисковете от тази инвестиция.

В момента, централните банки са хванати във финансов капан (които самите те създадоха да добавим). Ако свободните пазари го допуснат, дисбалансът ще расте и ще има икономически шок. В случай че свободните пазари не го позволят, дисбалансите ще продължат да се влошават докато напрежението не стане толкова високо, че ще породи нови пропорции на кризата.

За съжаление, и двете версии са непечеливши, така че ако сте дългосрочен инвеститор, всичко, което може да направите е продължите да следите стимулирането на централните банкери, надявайки се че може би бихте могли да предвидите ефекта на лекарството и в крайна сметка инфлацията. Кога ще се възстанови така необходимият икономически ръст, обаче, едва ли някой с точност може да предвиди. Ето защо дотогава ни остава варианта да търгуваме и спекулираме по-краткосрочно на финансовите пазари.

Отворете реална сметка или тествайте на демо различни стратегии, които ще Ви помогнат да извлечете полза от последващите решения на централните банки.

Управлявайте парите си и рисковете разумно, като на помощ идва книгата ни Risk and money management. Изтеглете я безплатно сега.


Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.