Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
 • Leverage up to:
  1:30 for retail clients,
  1:500 for professional clients
 • FSCS protection
 • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Основните двигатели на пазарите тази седмица: Fed, Brexit

Юни 13, 2016 14:22

Fed

От фундаментална гледна точка, очакванията са ФЕД да бъде във фокуса през първата част от седмицата, като вниманието ще се измести към Brexit в четвъртък. Тоест посоката през предстоящата седмица няма да бъде продиктувана единствено от апетита на пазара за американски долари.

Ще сигнализира ли Фед за някаква промяна в темпа на увеличенията по процента?

Слабият доклад за заетостта в САЩ през май понижи значението на срещата на FOMC в сряда, като комитета сега е много малко вероятно да коригира политиката си или да даде сигнал за действие през юли. Федералният резерв е малко вероятно да бъде миролюбив, както някои може да очакват при разочароващото увеличението от само 38К в нефермерските ведомости през май, заедно с негативната корекция на работните места за март и април с 59К и спада на нивото на участие.

Много е възможно Йелън да продължи с ястребовите й тонове на предстоящата среща. Не очаквам Фед да повиши лихвите преди референдума на UK, казва нашият анализатор Ненад Керкез. В случай, че Великобритания реши да остане в ЕС, а това е много възможно, при равни други условия, то Федералният резерв може да повиши лихвите си на срещата през юли. Пазарът сега е отчел в цената вероятност от 25% за евентуално повишение през юли и 47% вероятност за покачване през септември, което вярваме, че е справедливо. Смятаме, че срещата на FOMC тази седмица по-скоро ще бъде "да изчакаме и да видим" и ще достави ограничени изненади. Като цяло, съобщението е вероятно да отрази речта на Йелън във Филаделфия, акцентирайки необходимостта да се изчака и да се види дали забавянето в растежа на работните места е част от по-широко влошаване, докато все още сигнализира очакване, че повишението на процентите ще бъде възобновено по-късно тази година. Щатския долар би трябвало да остане уязвим в този контекст, с EURUSD вероятно възстановявайки се към 1.16 през следващите седмици.

В случай на Bremain (оставането на Великобритания в ЕС), вярваме, че пазарът ще оцени едно повишение от Фед до септември с по-голяма вероятност, отколкото в момента, което пък би трябвало да ограничи силата на биковете по EUR/USD. Ако Йелън се въздържи от думите, че лихвите може да се увеличат през следващия месец(и) и изрази загриженост за икономиката, доларът ще разшири своя спад. Но ако тя е дори малко по-агресивна, отколкото пазара очаква, доларът ще се повиши бързо и агресивно. Все пак ще има значителна информация за храносмилане, с участниците на пазара вероятно съсредоточаващи се върху развитието на точковата диаграма и търсещи доказателства, че Фед е все по-малко уверен в икономическите перспективи.

На фона на все по-нарастващата несигурност около референдумът във Великобритания видяхме доста силни ралита по златото и йената от началото на юни 2016 г. В допълнение, видяхме американските акции да се приближават до историческите върхове миналата седмица, така че има възможност в настроенията да преобладава избягването на риска в предстоящите седмици. Това вероятно ще доведе до покачване в цената на златото, а JPY може да поскъпне по-нататък, ако няма намеса от Японската централна банка.

Централната банка на Япония и Швейцарската национална банка също да проведат своите срещи за паричната политика в четвъртък. Двете централни банки по-скоро имат желание да избегнат поскъпване на валутите си по време на период на потенциално увеличаване стреса на пазара и устойчива политика на Фед. С EURCHF продължаваща да остава относително стабилна, очакваме че SNB ще повтори неотдавнашните насоки относно лихвите и вероятно няма да има нови мерки.

BoJ е по-възможно да достави нови мерки, особено ако йената продължава да укрепва позициите си преди срещата, но нашият основен сценарий остава, че централната банка може би ще изчака заседанието през юли преди да действа. С BoJ все по-вероятна да се противопостави на валутия натиск от ЕЦБ, оставаме оптимисти за EURJPY.

Кои ще са най-добрите възможности за търговия тази седмица?

Най-правилният ход често зависи от времевия Ви хоризонт. Трейдър ли сте или инвеститор?

Искате ли да изкарвате допълнителни доходи или, като повечето от нас, имате амбиции да създадете по-голямо богатство?

 • Нашата цел е да помогнем на всички читатели, предоставяйки доста свободни ресурси от нашата онлайн библиотека.
 • Може да тествате безрисково Вашите стратегии с безплатна демо сметка с 10 000 лв.
 • При откриването на реална сметка с нас, получавате Личен акаунт мениджър, който е на Ваше разположение.
 • Само сега феновете на футбола и Форекса, може да се възползват от кампанията ни за Евро 2016. Ако захраните над 3000 лв. в периода от 10 юни - 10 юли 2016 ще получите копие на оригиналната топка на Аdidas от първенството (внимание количеството на топките е ограничено, така че не изпускайте своя шанс).
 • При първоначален депозит от над 7000 лв. ще получите и реално разработена стратегия за търговия на финансовите пазари. Вижте повече тук.
 • Само клиентите на Admiral Markets имат възможността да подобрят представянето си на финансовите пазари с помощта на над 60 инструмента и функции на платформата MetaTrader 4 Supreme Edition.Силвия Велчева,

Admiral Markets

Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.