Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Най-важното за седмицата 31 юли - 06 август

Юли 31, 2017 09:19

Първият ден на новата седмица, стартира с данни за Нова Зеландия и Япония. От Нова Зеландия, реалност ще станат, резултатите за разрешителните за строеж, както и за бизнес доверието, съответно за месеците юни и юли. Бизнес доверието, се очаква да се е повишило до ниво от 26.7 пункта, при 24.8 пункта, през предходния отчетен период.

Следват данни за Япония. Прогнозното индустриално производство, се очаква да се е повишило с 6.3% през юни, на годишна база, както и с 1.7% на месечна база.

От страната на „изгряващото слънце", реалност ще станат още данните за началното жилищно строителство, очаквано да се е свило с 0.1%, както и поръчките в строителния сектор, с прогнозирано понижение от 0.7%

Индексът, следящ бизнес активността в Китай, най-вероятно се е понижил до 51.6 пункта през настоящия месец, спрямо 51.7 пункта, месец по-рано.

Рано сутринта, ще бъдат оповестени данните за продажбите на дребно в Германия. Те най-вероятно са отбелязали ръст от 0.2% на месечна и 2.7% на годишна база.

От Испания, реалност ще станат данните за текущата сметка за май.

Инвеститорите ще следят и за важни данни от Великобритания, включващи – ипотечните заеми за юни, одобрените молби за ипотечни кредити, нетните потребителски кредити и паричното предлагане М4.

Едни от най-важните данни за деня, ще са тези за инфлацията в еврозоната. Тя се очаква да се е запазила без промяна при ниво от 1.3% на годишна база. Инвеститорите ще следят още за данните за безработицата в еврозоната.

Данни за инфлацията, ще бъдат оповестени и за Италия, заедно с промяната в производствените цени.

От САЩ, реалност ще станат данните за чикагския индекс на бизнес активността, както и планираните продажби на жилища, малко по-късно.

Основните новини във вторник, ще са свързани с резултатите за индекса на бизнес активността в производствения сектор, във водещите региони по света. Този индикатор, се очаква да бъде оповестен за Австралия, Япония, Русия, Швеция, Норвегия, Турция, Полша, Испания, Германия, еврозоната, Великобритания и САЩ.

Рано сутринта, вниманието на инвеститорите ще е насочено към решението на австралийската централна банка относно лихвите. Той се очаква да бъде запазен без промяна, при ниво от 1.5% на годишна база. По-важното обаче е, какво ще бъде изявлението на банката, след решението.

Малко след това, ще бъдат изнесени и данните за изменението в цените на жилищата във Великобритания. Те се очаква да са нараснали с 2.7% на годишна база, през този месец.

Ключови данни за безработицата в Германия, ще бъдат оповестени малко преди обяд. Безработицата се очаква да се е запазила без промяна, при ниво от 5.7%, а броят на безработните да е намалял с 12 хиляди.

Другите най-важни данни за деня, ще са свързани с БВП на еврозоната. Ръстът на икономиката на страните, ползващи еврото като основна валута, се очаква да се е ускорил до 2%, спрямо 1.7% предходното тримесечие.

От САЩ, ще бъдат изнесени данните за личните доходи и личните разходи. Те се очаква да са нараснали съответно с 0.3 и 0.2% на месечна база през юни. Малко след това, ще бъдат оповестен и Докладът от Червената Книга.

Третият ден на седмицата, ще стартира с данни от Нова Зеландия. Нивото на безработица, се очаква да се е понижило до 4.8%, спрямо 4.9% предходния отчетен период , а промяната в броя на заетите да е 0.7%.

От Австралия, ще бъдат изнесени данните за разрешителните за строеж, очаквани да са се повишили с 1.5% на месечна база през юни.

Ще бъде изнесено и потребителското доверие в Япония. То се очаква да се е понижило до 42.9 пункта през юли, спрямо 43.3 пункта, месец по-рано.

Рано сутринта ще стане ясно какъв е потребителския климат в Швейцария. Индексът, следящ неговото представяне се очаква да възлезе на -6 пункта, спрямо -8 пункта, предходния отчетен период. За Швейцария, ще станат ясни и резултатите за продажбите на дребно. Те се очаква да са се повишили с 0.2% през юни. на годишна база.

От САЩ, ще станат реалност данните за заетостта на института АDP. Тя се очаква да се е повишила със 190 000 през юли. По-късно ще станат реалност и данните за запасите на петрол и петролни продукти, в най-голямата световна икономика.

Четвъртък ще стартира с данни за индекса на бизнес активността в сектора на услугите в Австралия, Китай , Русия. По-късно, същият индекс ще бъде оповестен още и за Испания, Германия, еврозоната и Великобритания.

От Испания, ще станат известни данните за потребителското доверие, а от еврозоната резултатите за продажбите на дребно. Последните се очаква да са се повишили с 0.2% на месечна и 2.5% на годишна база.

Най-важните новини за деня, ще са по направление на решението на английската централна банка за лихвите. Те се очаква да бъдат запазени при ниво от 0.25% на годишна база.

Малко по-късно от САЩ, реалност ще станат данните за молбите за първоначални помощи, както и индексът на активността в сектора на услугите.

Последният ден на седмицата, ще стартира с данните за ръста на средните месечни доходи в Япония. Те се очаква да са нараснали с 0.6% през юни, на годишна база. Следват продажбите на дребно от Австралия, с прогнозиран ръст от 0.2%.

Рано сутринта, от Германия, реалност ще станат данните за ръста на фабричните поръчки. Той се очаква при ниво от 0.8% на месечна база.

От Италия, ще бъдат оповестени данните за продажбите на дребно, а от Испания – повишението в индустриалното производство.

Преди старта на щатската търговия, ще бъдат изнесени очакваните от всички данни за заетостта в САЩ. Новосъздадените работни места, се очакват при ниво от 187 000, при 222 000 миналия месец, а нивото на безработица – при 4.3%, или минимално понижение, спрямо нивото от 4.4% преди това.

Ще бъдат изнесени още и данните за ръста на почасовото заплащане, предпочитан индекс от Фед, за следене на инфлацията.

По същото време, ще станат ясни и данните за заетостта и безработицата и в Канада.

Вижте подробно целия икономически календар и всички ключови събития, които могат да въздействат върху притежаваните от вас позиции...


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.