Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Най-важното за седмицата 10-16 юли

Юли 10, 2017 08:55

Първият ден от новата седмица, стартира с данни от Япония. Машинните поръчки в страната, са се понижили с 3.6% през изминалия месец, което се оказа далеч по-лошо, от очакванията за ръст от 1.7%. На годишна база, повишението от 0.6% също се оказа под средните очаквания на анализаторите.

Текущата сметка на третата най-голяма световна икономика, също разочарова инвеститорите. Тя възлезе на 1.65 трлн. йени, при очаквания за 1.8 трилиона. Данните за японската икономика, могат да наведат инвеститорите на мисълта, че ще видим по-нататъшна политика на монетарни стимули от страна на централната банка.

Резултатите от Китай, отговориха напълно на средните очаквания на анализаторите. Инфлацията за изминалия месец, възлезе на 1.5%, а ръстът на производствените цени – в размер на 5.5.

Рано сутринта, ще бъдат изнесени ключови данни за Германия. Инвеститорите ще следят търговския баланс на водещата европейска икономика, който се очаква да е при ниво от 19.8 милиарда евро. Интерес ще представляват и резултатите за баланса по текущата сметка, прогнозиран при ниво от 15.1 милиарда евро.

Малко по-късно, ще бъде изнесен и индексът на инвеститорското доверие на Sentix за еврозоната. Стойността му се прогнозира при 28.4 пункта, колкото бе той и месец по-рано.

Днес ще бъдат изнесени още данните за инфлацията в Норвегия и Гърция. В Норвегия, потребителските цени, се очаква да са се повишили с 0.3% на месечна база през юни, а в Гърция – с 1.5%. От южната ни съседка, ще бъдат изнесени още и данните за ръста на индустриалното производство, който се очаква да е в размер на 1%.

От САЩ, ще липсват важни икономически данни.

Вторник ще стартира с данните за продажбите на дребно на BRC във Великобритания. Те се очаква да са се понижили с 0.4% през изминалия месец на месечна база. Следват резултатите за паричното предлагане М2 в Япония, с прогнозирано повишение от 3.9%.

От Австралия, резултат ще станат данните за ипотечните заеми, очаквани да са намалели с 1.9% през май на годишна база, както и бизнес доверието на NAB, с прогнозирана стойност от 7.

Машинните поръчки в Япония се очаква да са нараснали с 24.4% на годишна база през юни.

Следват резултатите за индустриалното производство в Италия, което най-вероятно е нараснало с 1% на годишна база и се е свило с 0.4% на месечна база.

От САЩ, реалност ще станат данните за индексът измерващ обема на продажбите на дребно в САЩ – Johnson Redbook Retail Sales. Той се очаква да се е повишил с 2.7%. Другите по-значими данни от САЩ, ще са свързани със запасите от продажбите на едро. Те се очаква да са се повишили с 0.3%.

Третият ден от седмицата, ще стартира с данните за бизнес активността в третичния сектор в Япония, която най-вероятно се е повишила с 1.2% през май, на месечна база. Следват продажбите на дребно от Сингапур, с очакван ръст от 2.6% на годишна база и 1.6% на месечна.

Следват важни данни от Великобритания, свързани с равнището на безработица на ILO, прогнозирана да възлезе на 4.6%, както и промяна в броя на безработните на Claimant Count.

На обяд, ще бъдат оповестени данните за индустриалното производство в еврозоната, което се очаква да се е повишило с 0.5% на месечна база през май, както и с 1.4% на годишна база.

Следобед, ще станат реалност резултатите за индустриалното производство на Мексико, прогнозирано, да е отбелязало ръст от 1.5% на годишна база.

Най-важното събитие за деня ще е решението на канадската централна банка относно лихвите. Те се очаква да бъдат запазени без промяна, при ниво от 0.5% на годишна база. От САЩ, реалност ще станат запасите на петрол и петролни продукти, които най-вероятно ще окажат въздействие върху цената на „черното злато". Пазарът очаква поредното намаляване на запасите в най-големия световен потребител на суровината.

Четвъртък ще стартира с данните за индекса на цените на имотите във Великобритания на RICS. Той се очаква да се е е повишил с 15% на годишна база.

Интерес ще представляват данните за търговския баланс на Китай, прогнозиран при ниво от 42.4 милиарда долара, както и ръстът на вноса и износа, очаквани съответно при нива от 14.8% и 8.7%.

От Германия ще бъдат оповестени данните за инфлацията. Тя се очаква да е 0.2% на месечна база и 1.6% на годишна база през юни.

Данни за инфлацията, ще бъдат оповестени и от втората най-голяма европейска икономика – френската. Там, тя се очаква да възлезе на 0.7% на годишна база и да се е запазила без промяна на месечна база.

Инфлацията в Испания също се очаква да се е запазила при нулево ниво през юни, на месечна база и да се е повишила с 1.5% на годишна база.

От САЩ, ще дойдат данните за първоначалните молби за помощи за безработица, очаквани при 246 000. Ще бъдат оповестени и данните за индекса на производствените цени, с очаквано повишение от 0.2% на месечна и 2% на годишна база.

Интерес ще представляват и данните за държавния бюджет и очакван дефицит от 195.7 милиарда долара.

Петък ще стартира с резултатите за индекса на бизнес активността за производствения сектор в Нова Зеландия. Стойността му се очаква при 57.5 пункта през юни.

Следва индустриалното производство в Япония, с очакван спад от 3.3% на месечна и ръст от 6.8% на годишна база.

Следват данните за инфлацията в Италия, очаквана при ниво от 1.2% на годишна база, както и Търговския баланс в страната, при ниво от 4.9 милиарда евро.

На обяд, щъ бъдат оповестени данните за търговския баланс на еврозоната. Той се очаква да е при ниво от 21.5 милиарда евро, спрямо 17.9 милиарда, предходния отчетен период.

Най-важните новини за деня обаче, ще дойдат от САЩ. Ще бъдат оповестени данни за инфлацията, очаквана при ниво от 1.7% на годишна база и 0.1% на месечна база. Продажбите на дребно, най-вероятно са се повишили с 0.1%, при спад от 0.3%, предходния отчетен период.

Индустриалното производство в САЩ, се очаква да се е повишило с 0.3%, при нулева промяна предходния месец.

Ключови ще са и данните за индексът на потребителското доверие на мичиганския университет. Индикаторът се очаква да възлезе на 95 пункта.

Ако искате да се защитите от прекомерна волатилност на пазарите, следствие на някоя от посочените новини, използвайте настройките за Защита от Волатилност на платформата MT4 Supreme Edition на Admiral Markets.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.