Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Най-важното за седмицата 07 август - 13 август

Август 07, 2017 09:11

Първият ден на новата седмица стартира с данни от Австралия. Индексът на бизнес активността в строителния сектор, възлезе при ниво от 60.5 пункта, което превиши средните очаквания на инвеститорите, за стойност от 56 пункта.

Изнесени бяха и инфлационните очаквания за страната. Те са при ниво от 2.1%, или под средните очаквания на анализаторите, за стойност от 2.2 пункта.

Рано сутринта от Германия, ще станат реалност данните за индустриалното производство в Германия. То се очаква да се е повишило с 0.2% на месечна и с 4.2% на годишна база.

Следват данните за промишленото и индустриалното производство в Норвегия, очаквани да отбележат ръст от 0.5 и 0.9% на месечна база.

От Швейцария, реалност ще станат данните за инфлацията за юли. Тя се очаква да е се е понижила с 0.3% на месечна и да е нараснала с 0.2% на годишна база.

По-късно ще липсват по-съществени важни икономически данни, като най-значимите, ще дойдат късно вечерта от САЩ и ще са свързани с потребителските кредити в най-голямата световна икономика.

Вторият ден от седмицата ще стартира с данните за продажбите на дребно на RBC във Великобритания. Следват резултатите за текущата сметка в Япония и бизнес доверието на NAB в Австралия.

От Китай, ще станат реалност данните за търговския баланс в Китай, очакван при ниво от 46.08 милиарда долара през юли, както и за вноса и износа на страната.

Рано сутринта, от Швейцария, ще станат реалност данните за безработицата в страната през юли, очаквана при 3.2%.

Малко по-късно, от Германия, ще бъдат оповестени ключовите данни за текущата сметка, прогнозирана при ниво от 24.8 милиарда долара и търговския баланс - 21 милиарда евро, както и конкретните резултати за вноса и износа.

Същите резултати – за търговското салдо и текущата сметка, ще бъдат оповестени и за Франция. Текущата сметка, се очаква при ниво от -1.8 милиарда евро, а търговския баланс – при -5.1 милиарда евро.

Инвеститорите ще следят още за нивото на безработица в Чехия, очаквано при 4.1%.

Следобед, ще станат реалност данните за доклада от Червената книга, както и икономическия оптимизъм IBD/TIPP.

Третият ден от седмицата ще стартира с данни за паричното предлагане М3 и М2 в Япония.

Следват инвестиционните и ипотечните заеми в Австралия и ключовите данни за инфлацията в Китай. Последната се очаква да е при ниво от 5.5% на годишна база.

Рано сутринта, ще бъдат оповестени резултатите за индустриалното производство в Италия. То се очаква да се е повишило с 2.9% през юни на годишна база.

В ранния следобед, се очакват данните на МВА за молбите за ипотечни кредити в САЩ, очаквани да отбележат ръст от 0.9%.

Следват резултатите за началното жилищно строителство в Канада и разрешителните за строеж.

Ще бъдат изнесени и данните за прогнозната производителност на труда в САЩ в частния сектор, очаквана да се повиши с 0.5% и запасите на петрол и петролни продукти, които най-вероятно ще окажат въздействие върху цената на петрола.

Реалност ще станат и данните за инфлацията в Мексико, прогнозирана при ниво от 6.4% на годишна база.

Четвъртък ще стартира с решението на централната банка на Нова Зеландия. Те се очаква да бъдат запазени при ниво от 1.75% на годишна база.

Следват данните за индекса на жилищата във Великобритания на RICS, който се очаква да отчете ръст в имотите от 8%.

От Япония, реалност ще станат данните за машинните поръчки и индекса на цените на корпоративните стоки, а малко след това и тези за инфлационните очаквания в Австралия.

Рано сутринта, ще бъдат оповестени резултатите за индекса на потребителските и производствените цени в Норвегия.

От Франция, ще бъдат изнесени резултатите за индустриалното производство във Франция. Същите резултати, ще бъдат оповестени и от Швеция.

Малко преди обяд, от Италия ще излязат резултатите за търговския баланс, а половин час по-късно и за промишленото и индустриалното производство във Великобритания.

В САЩ ще бъдат оповестени данните за индексът на производствените цени, както и резултатите за молбите за помощи за безработица, очаквани при ниво от 240 хиляди.

Късно вечерта, ще бъдат оповестени резултатите за основния лихвен процент в Мексико. Лихвите се очаква да бъдат повишени до 7.25% на годишна база.

Петък ще е относително наситен на важни икономически новини. Те ще стартират с данни за индекса на бизнес активността в производствения сектор, очакван при ниво от 56.5 пункта.

Следват данните за БВП на Сингапур, очаквани да покажат ръст от 2.5% на годишна и 0.4% на тримесечна база. От Сингапур, ще бъдат оповестени още и резултатите за ръст на продажбите на дребно.

Рано сутринта, ще бъдат изнесени важни данни за Германия. Инфлацията се очаква да възлезе 0.4% на месечна и 1.7% на годишна база.

Резултатите за инфлацията, ще бъдат оповестени и във Франция. През юли, ръстът на потребителските цени, се очаква да възлезе на 0.7% на годишна база и -0.3% на месечна база.

Данни за инфлацията, ще бъдат оповестени още и за Испания и Италия. В Испания, инфлацията се прогнозира – при 1.5% на годишна база, а в Италия – при 1.1%.

Най-важните данни за инфлацията обаче, ще бъдат оповестени от САЩ. Ръстът в цените, се прогнозира при 1.7% на годишна база, през юли.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.