Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Най-важното за седмицата 05-11 март 2018 г.

Март 06, 2018 10:56

Днешният ден стартира с ключови данни от Австралия. Продажбите на дребно, се повишиха с 0.1% през изминалия месец, което се оказа под средните очаквания на анализаторите, за ръст от 0.4%.

По-важните данни от страната обаче, бе решението на централната банка. Тя запази нивото на лихвите без промяна, при ниво от 1.5% на годишна база, като отговори на широките очаквания на пазарните участници.

Решението не доведе до съществена промяна в нивата на търговия на австралийския долар, който се търгува с почти без промяна спрямо края на миналата седмица.

Първите данни от Европа, дойдоха от Швейцария и бяха свързани с инфлацията. Ръстът в цените е превишил средните очаквания, след като възлезе на 0.4% на месечна и 0.6% на годишна база.

безплатни уебинари вижте как търгуват професионалистите

Вижте как търгуват професионалистите, всеки ден в безплатен уебинар, организиран от Адмирал Маркетс.

От Швеция се очаква да излязат данните за индустриалното производство, а от Италия – за продажбите на дребно. Последните се очаква да са се понижили с 0.1% на месечна и 0.3% на годишна база.

Първите данни от САЩ, ще са свързани с доклада от Червената книга. Другите по-важни данни за деня, ще са свързани с икономическия оптимизъм на IBD.

Сряда ще стартира с ключовите данни за ръст на БВП на Австралия. Очакванията са за повишение на индикатора от 0.6% на тримесечна и 2.7% на годишна база. Това би било леко повишение на годишна база и запазване на ръста на тримесечна база.

Рано сутринта, от Япония реалност ще станат данните за индекса на водещите и съвпадащите индикатори.

Първите данни от Европа, ще дойдат от Франция и ще са свързани с текущата сметка и търговския баланс на страната.

Точно по обяд, инвеститорите ще следят за данните за ръста на БВП на икономиката на еврозоната. Тя се очаква да нарасне с 0.6% на тримесечна база през последното тримесечие на миналата година, както и с 2.7% на годишна база.

Три централни банки ще имат решения за лихвите – турската, полската, а по-късно и канадската.

Едни от най-важните данни за деня, ще са свързани с промяната в заетостта на частния сектор на института ADP. От САЩ, ще бъдат оповестени още данните за търговския баланс и производителността на труда в частния сектор, както и цената на труда за единица продукция. Малко по-късно, инвеститорите ще следят още за запасите на петрол и петролни продукти.

От Канада, реалност ще стане, освен решението на централната банка относно лихвите, но и данните за производителността на труда и търговския баланс.

Четвъртък ще стартира с данни от Япония. Ще бъдат изнесени – данните за текущата сметка, дефлатора на БВП и ръстът на БВП за четвъртото тримесечие.

Късно през нощта, от Великобритания, реалност ще станат данните за ръста на цените на жилищата на RICS.

Рано сутринта, инвеститорите ще следят за търговския баланс, вноса и износа на Китай за изминалия месец.

Първите данни от Европа, ще дойдат от Швейцария и ще са свързани с равнището на безработица за февруари. Тя се очаква да се е повишила до 3.4%, спрямо 3.3% месец по-рано.

регистрирай безплатна демо сметка

Тествайте как важните икономически данни, ще се отразят на търговията, без риск от реална загуба на капитал - с безплатна демо сметка от Адмирал Маркетс.

От Германия, реалност ще станат данните за промишленото производство, а от Норвегия – за промишленото и индустриалното производство.

Най-важното събитие за деня, ще е решението на ЕЦБ относно лихвите в късния следобед. Те се очаква да бъдат запазени при нулевите им нива. Това, което ще следят инвеститорите обаче, ще са коментарите на Драги, по време на пресконференцията след това.

Следват ключови данни от Канада, свързани с началното жилищно строителство, разрешителните за строеж и индекса на цените на новите жилища,

От САЩ, ще бъдат оповестени данните за молбите за първоначалните молби за помощи за безработица, а от Мексико – за инфлацията.

Последният ден на седмицата, ще е относително наситен на важни икономически новини. Те ще започнат с данните за потребителските разходи на домакинствата, средните месечни доходи и паричното предлагане М2 и М3 в Япония.

Най-важните новини от „страната на изгряващото слънце" обаче, ще са свързани с решението на централната банка относно лихвите и коментарите след това за бъдещата монетарна политика.

Рано сутринта денят ще стартира с резултатите за индустриалното производство, вноса, износа, търговския баланс и текущата сметка в Германия.

Следва набор от данни от Норвегия – за индекса на производствените цени и потребителските цени. От Франция, инвеститорите ще следят за индустриалното производство и държавния бюджет. Индексът на производствените цени, ще бъде оповестен за Италия.

Инвеститорите ще следят и за данните от Великобритания. Те ще са свързани с индустриалното и промишленото производство, стоковия търговски баланс и търговския баланс.

От Канада, реалност ще станат данните за степента на използване на производствения капацитет, равнището на безработица и промяна в броя на заетите.

Седмицата ще приключи с най-очакваните резултати – за неселскостопанската заетост и размера на безработицата в САЩ.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.