Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Най-важното за седмицата 03-09 юли 2017 г.

Юли 03, 2017 13:14

Нова седмица, нов късмет. Сега ще погледнем към това кои са най-важните събития през седмицата, за които инвеститорите ще следят отблизо.

Първият ден на седмицата, стартира „ударно". Изнесени бяха данните за индекса Nikkei Manufacturing PMI Final. Той възлезе на 52.4 пункта, при 53.1 пункта преди това.

По-добре от очакванията излезе активността в сектора на промишлеността в Китай – при ниво от 50.4 пункта, спрямо 49.5 пункта предходния период.

Не толкова добри обаче, бяха данните за разрешителните за строеж в Австралия, намалели с 5.6% на годишна база, през изминалия месец.

Като цяло, разнопосочни бяха данните за активността в сектора на промишлеността в Европа. В Германия, индексът възлезе на 59.6 пункта, при прогноза за 59.3 пункта. В еврозоната индексът възлезе на 57.4 пункта, спрямо заложени 57.3 пункта.

Малко под очакванията обаче, се оказаха данните за активността във Франция и Италия – съответно при стойности от 55.2 и 54.8 пункта, спрямо прогнозите за 55.3 и 55 пункта.

Нивото на безработица в Италия, се оказа над очакванията – при 11.3%, спрямо 11.2% миналия месец. Безработицата в еврозоната, също бележи лек ръст – до 9.3%, спрямо 9.2%.

Малко по-късно следобяд, ще бъдат изнесени данните за активността в сектора на промишлеността и в най-голямата световна икономика – щатската.

Вторник ще стартира с решението на австралийската централна банка, относно лихвите. Те се очаква да бъдат запазени при ниво от 1.5%. По-важно обаче, ще бъде какво ще каже ръководителят на централната финансова институция, по отношение на бъдещата политика на банката.

Следват данните за промяната на безработицата в Испания, както и за индустриалното производство в Бразилия. От Великобритания ще бъдат изнесени данните за активността в строителния сектор.

Късно през нощта, ще бъдат оповестени данните за текущата сметка на Южна Корея, както и индексът за активността в сектора на услугите в Австралия.

От САЩ, ще липсват важни данни, които да въздействат на финансовите пазари.

Сряда, ще мине почти изцяло под доминацията на индекса, следящ активността в сектора на услугите, във водещите региони по света. Такъв ще бъде изнесен за Китай, Испания, Русия, Индия, Германия, Франция, еврозоната и Великобритания.

Извън сектора на услугите, други важни данни, ще са свързани с продажбите на дребно в еврозоната, които се очаква да са се повишили с 2.3%, както и решението на ЕЦБ относно немонетарната политика.

Данните за продажбите на дребно, ще бъдат изнесени още и във Франция.

Най-важното от САЩ, ще е свързано със заводските поръчки и „минутите от предходното заседание на Фед". От стенограмата , инвеститорите ще си правят изводи, относно бъдещата политика на резерва.

Четвъртък, ще стартира с резултатите за търговския баланс на Австралия, прогнозиран да възлезе на 1.1 милиарда австралийски долара.

От Европа, ще станат реалност данните за заводските поръчки, очаквани да се повишат с 2% на месечна база. Следват данните за инфлацията в Швейцария.

Най-значимо за деня обаче, ще е решението на ЕЦБ относно монетарната политика на централната банка. От нея инвеститорите ще си правят изводи относно това, какви ще са следващите действия на Драги и компания, по отношение на лихвите.

От САЩ ще бъдат изнесени резултатите за заетостта в частния сектор на института ADP, които ще са пръв предвестник на ключовите данни за заетостта, в най-голямата световна икономика.

Ще станат известни още резултатите за търговския баланс в САЩ и първоначалните молби за помощи за безработица. От най-голямата световна икономика ще бъдат оповестени още и резултатите за активността в сектора на услугите.

Въздействие върху петрола и петролните продукти на стоковите пазари, ще окажат резултатите за запасите на суровината.

Последният ден на седмицата, ще е относително наситен по отношение на важни данни.

Денят ще стартира с ръста на индустриалното производство в Германия и ще премине към серия от данни за френската икономика – включващи търговски баланс, текуща сметка, индустриално производство и бюджетен баланс.

От Италия, реалност ще станат резултатите за продажбите на дребно, последвани от търговския баланс във Великобритания и ръста на индустриалното производство в страната.

Бразилия, ще оповести инфлацията си, а Канада – нивото на безработица и заетост.

Най-важните данни, в последния ден на седмицата, ще станат реалност от САЩ и ще са свързани с нивото на заетост и безработица в най-голямата световна икономика. Безработицата се очаква при ниво от 4.3%, а заетостта – 177 000.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.