Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Най-важните неща, за които ще следят инвеститорите през седмицата 29 май - 04 юни

Май 29, 2017 12:51

По традиция първия ден от новата седмица, не е особено наситен на важни макроикономически данни, със съществено въздействие върху фондовите пазари. И все пак, ето за какво ще следят инвеститорите в понеделник.

От Испания, вече излязоха данните за продажбите на дребно, отчели повишение от 1.8%. Това бе по-добре от средните прогнози на анализаторите, прогнозирали повишение на показателя от 1.3%. На месечна база, продажбите на дребно, са се повишили с 0.6%, или отговориха на средните очаквания на пазара.

Изнесени рано сутринта, бяха и данните за паричното предлагане на показателя М3 за еврозоната. Показателя е отбелязал ръст от 4.9%, или под средните очаквания на анализаторите за стойност от 5.2%.

В четири часа следобед, се очаква речта на президента на ЕЦБ – Марио Драги. Тя, като че ли, ще е най-важното за инвеститорите събитие на първия ден от седмицата. От ней инвеститорите ще си правят изводи, относно бъдещата политика на банката и кога тя възнамерява да я нормализира.

Много е вероятно, изказването на Драги да окаже съществено въздействие на нивата на търговия на еврото, спрямо останалите основни валути.

По традиция вторник е наситен на важни макроикономически данни. И този път, денят не е изключение. Той ще стартира с данните за разрешителните за строеж в Австралия. Те се очаква да се повишат с 3%, на фона на спад от 13% предходния период.

Резултатите ще са от изключителна важност за състоянието на пазара на имоти в страната, който се определя, от много експерти, като „крайно нагорещен".

Следват данните за потребителското доверие и ръста на икономиката на Франция. Доверието се очаква да възлезе на 100 пункта, докато ръста на икономиката за изминалото тримесечие – в размер на 0.8% на годишна и 0.3% на тримесечна база. В допълнение ще бъдат изнесени и данните за домакинските разходи във Франция.

От Испания, ще дойдат данните за нивото на инфлация в страната. Тя се очаква да се е ускорила до 2.1% на годишна база, съгласно предварителните данни. Предходния отчетен период, ръстът в цените на потребителските стоки, бе в размер на 2.6%.

Много данни ще бъдат изнесени във вторник за икономиката на еврозоната. Те ще започнат с данните за доверието в сектора на услугите, като индексът за това се очаква да е 14, при 14.2 предходния период и ще продължат с данните за бизнес доверието. Последния показател се прогнозира при 1.11 пункта, при 1.09 месец по-рано.

В ранния следобед, ще бъдат оповестени ключовите данни за инфлацията в Германия. Тя се очаква, при ниво от 1.6%, или забавяне, спрямо месец по-рано от 2%.

Денят ще продължи с резултатите за текущата сметка в Канада, както потребителските разходи и личните доходи в САЩ, които се очаква да са се повишили с по 0.4%. Следват ключовите данни за пазара на имоти в САЩ, относно ръста на индекса S&P/Case-Shiller Home Price, с очаквано повишение от 5.7%, на годишна база, при ръст от 5.9% предходния период.

Късно вечерта от Южна Корея, ще станат реалност данните за бизнес доверието, индустриалното производство и продажбите на дребно.

Сряда ще започне с данните за потребителското доверие на института Gfk във Великобритания. Индексът се очаква да се е понижил до минус 8 пункта, спрямо -7 пункта предходния период.

Следват резултатите за индустриалното производство в Япония, което най-вероятно е нараснало с 4.3%, при спад от 1.9% предходния период.

Късно през нощта ще бъдат оповестени резултатите за бизнес доверието в Нова Зеландия, както, за частното кредитиране в Австралия, както и за началното жилищно строителство в Япония.

Сутринта на третия ден, ще стартира ударно, със статистиката относно продажбите на дребно в Германия, очаквани да са отбелязали ръст от 0.2% на месечна и 2.2% на годишна база. Може би най-важни за деня, ще са данните за безработицата в най-голямата европейска икономика. Тя се очаква да се е понижила до 5.7%, през миналия месец, спрямо 5.8% месец по-рано.

От Франция, ще станат реалност резултатите за инфлацията, а от Великобритания – резултатите за ръста в ипотечното кредитиране (прогнозирано при ниво от 3 милиарда паунда) и одобрените молби за ипотеки.

Изключителен интерес за инвеститорите ще представляват данните за инфлацията и безработицата в еврозоната. Инфлацията се очаква да възлезе на 1.5%, или все още далеч под целените 2%, а безработицата – 9.4%, при 9.5% миналия месец.

Информация за ръста, ще излязат и за няколко важни икономики. Първо за Индия – прогнозиран ръст от 7.1%, при 7% предходния период. Второ – за Канада. Там икономиката се очаква да се е повишила с 3.6%, или далеч над ръста й от 2.6% тримесечие по-рано.

Четвъртък, вниманието на инвеститорите ще е насочено първо, към данните за промишлената активност в Китай. Индексът, се очаква да е възлязъл на 50.1 пункта, или понижение от стойността му при 50.3 пункта. Следват продажбите на дребно в Австралия, с прогнозиран ръст от 0.3% и ръстът на кредитите в частния сектор на тримесечна база и вероятно повишение от 0.8%.

Азиатската борсова сесия ще е много наситена на новини, като инвеститорите ще следят още за индексът на активността в промишления сектор Nikkei, в Япония.

Сутринта ще стартира с ръста на швейцарската икономика, който се очаква да се е ускорил до ниво от 1.3% на годишна база, спрямо 0.6% тримесечие по-рано. Ще бъдат изнесени и резултатите за ръста в продажбите на дребно в страната.

Интерес за инвеститорите ще представляват още данните за изменението в цените на имотите във Великобритания, очаквани да са се повишили с 2.4% на годишна база.

Данни за активността в сектора на промишлеността, ще бъдат оповестени за Германия, Италия и Испания, както и за еврозоната. Италианската икономика се очаква да е нараснала с 0.8% през изминалото тримесечие, както и с 0.2% на тримесечна база.

Същият ден интерес за инвеститорите ще представляват данните за ръста на бразилската икономика, очаквана да е нараснала с 1.1% на годишна база, при спад от 0.9% предходното тримесечие.

От САЩ ще бъдат оповестени ключовите резултати за новосъздадените работни места в частния сектор, на института ADP, както и данните за активността в промишлеността в САЩ и запасите на петрол и петролни продукти във водещата световна икономика.

В петък денят ще стартира с резултатите за потребителското доверие в Япония. То се очаква, да е възлязло на 43.6 пункта, при 43.2 предходния период.

Следват данните за промяната на заетостта в Испания и индустриалното производство в Бразилия. Последното не се очаква да е променило стойността си.

С най-голямо значение за деня ще са резултатите за заетостта и безработицата в САЩ. Новосъздадените работни места в най-голямата световна икономика, се очаква да са в размер на 185 хиляди, при 211 хиляди предходния период. Много по-добри от очакванията данни, най-вероятно ще завишат спекулациите за юнско повишение на лихвите и могат да доведат до съществено подсилване на позициите на долара.

Инвеститорите ще следят още, за признаци за повишение на лихвите и повишението на средното почасово заплащане, то се очаква да е възлязло на 0.2%, при 0.3% предходния период.

И последните важни новини в петък, отново ще са свързани със САЩ и търговския баланс на страната. Дефицитът се очаква да е нараснал до 46 милиарда долара, спрямо 43.7 милиарда долара месец по-рано.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.