Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Най-важните икономически данни за седмицата 22-28 май

Май 22, 2017 11:33

Първият ден на новата седмица, определено ще е изключително беден на важни макроикономически новини. Сутринта, от Европа интерес за инвеститорите ще представляват само данните от ежемесечния доклад на немската централна банка.

В ранният следобед, ще бъдат оповестени резултатите за активността на индекса Chicago Fed National Activity Index.

Малко след него, всички по-важни новини ще са от Русия, свързани с продажбите на дребно и безработицата в страната. Ръстът в продажбите на дребно, се очаква да е 0.2%, на годишна база, при понижение от 0.4%, предходния отчетен период. В същото време, безработицата в Русия се очаква да е възлязла на 5.5%, през изминалия месец, спрямо 5.4% месец по-рано.

От САЩ, няма да видим новини с по-сериозно въздействие, отвъд речта на няколко официални представители на резерва, от които инвеститорите ще се опитат да отгатнат, ще видим ли повишение на лихвите от страна на Фед през следващия месец.

Вторник ще стартира с данните за Nikkei Manufacturing PMI Flash.

Инвеститорите с интерес ще следят и резултатите за ръста на БВП на Германия, за първото тримесечие, което се очаква да е нараснало с 0.6% на тримесечна и 1.7% на годишна база. За сравнение, предходния отчетен период, ръстът на немската икономика възлезе на 0.4% и 1.8%.

По същото време, ще бъдат изнесени и данните за търговския баланс на Швейцария, които могат да окажат въздействие върху търговията с националната валута на страната.

Малко по-късно, ще видим резултатите за индекса Markit Manufacturing PMI. Показателят се очаква при ниво от 58 пункта, при 58.2 пункта, предходния отчетен сезон. От института, ще изнесат своя индекс и за сектора на услугите. Там стойността му, се очаква да възлезе на 55.4 пункта, или без промяна, спрямо месец по-рано.

Данни на Markit, ще бъдат изнесени и по отношение на активността в сектора на промишлеността и услугите и в еврозоната. Индексът в сектора на промишлеността се очаква да е 56.7 пункта, а в сектора на услугите – 56.5 пункта.

Интерес ще представляват и данните за бизнес климата на института Ifo. Стойността му се прогнозира да се повиши до 113.1 пункта, спрямо 112.9 пункта месец по-рано.

Същият ден ще станат известни и данните за продажбите на нови домове в САЩ, очаквани при ниво от 611 000, при 621 000 месец по-рано. Markit ще изнесе своите индекси по отношение на промишлеността и услугите в САЩ.

Третият ден от седмицата, ще стартира с реч на ръководителят на японската централна банка – Курода.

Сутринта, интерес ще представляват данните за потребителското доверие в най-голямата европейска икономика, на института Gfk. Следват резултатите за индустриалното производство в Швейцария.

Едно от най-значимите събития от Европа, ще е речта на ръководителя на ЕЦБ – Марио Драги, от която инвеститорите ще си правят изводи относно бъдещата политика на европейската банка.

В ранният следобед, предстои решението на централната банка на Канада, относно лихвите. Те се очаква да бъдат запазени без промяна – при ниво от 0.5%.

От САЩ, ще бъдат оповестени резултатите за продажбите на съществуващи жилища на месечна и годишна база. Средните очаквания са за повишение до 5.65 милиона жилища.

Върху цената на петрола в сряда, най-вероятно ще окажат въздействие данните за запасите на петрол и петролни продукти в САЩ.

С най-голямо въздействие върху пазарите и долара обаче, се очаква да е стенограмата от предходната среща на Фед, от която инвеститорите ще си правят изводи за бъдещата политика на резерва и ще видим ли повишение на лихвите през следващия месец.

Четвъртък ще стартира с ключовите данни от Великобритания за ръста на икономиката на страната. Тя се очаква да е нараснала с 0.3% на тримесечна и 2.1% на годишна база. Последното би било ускоряване, спрямо ръста от предходния отчетен период в размер на 1.9%. Следват данните за бизнес инвестициите, отново от Великобритания.

В ранният следобед, инвеститорите ще следят за данните за първоначалните молби за помощи за безработица в САЩ. Те се очаква да възлязат на 240 000, при 232 000 през миналия период.

Петъчният ден ще стартира с данните за инфлацията в Япония. Последната се очаква да се е ускорила до 0.4% на годишна база, спрямо 0.2% месец по-рано. Тези резултати, най-вероятно ще окажат съществено въздействие върху нивата на йената и потенциалната бъдещ политика на японската централна банка.

Рано сутринта, от Европа ще станат ясно резултатите за бизнес и потребителското доверие в Италия. Бизнес доверието, се прогнозира да възлезе на 108.1 пункта, а потребителското – при 107.3 пункта.

Следват резултатите за поръчките на дълготрайни стоки в САЩ, прогнозирани да се понижат с 1.3%, както и за ръста на щатската икономика за първото тримесечие, очаквано при ниво от 0.9%. Инвеститорите ще следят още за ръста на корпоративните печалби на щатските компании за първите три месеца на годината.

Предупреждение за риск: Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори.

Има вероятност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd, моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.