Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

Най-важните икономически данни през тази седмица

Април 10, 2017 13:38

Дългоочакваният доклад за заетостта и безработицата в САЩ вече е в историята, като не оказа съществено въздействие върху пазарите. Въпреки, че новосъздадените работни места в най-голямата световна икономика, през март, възлязоха на едва 98 000, (което се оказа далеч под очакванията), доларът поскъпна спрямо останалите основни валути. Съдействие за това оказа новият рекорден минимум, за нивото на безработица при 4.5%, както и солидният ръст в заплащането – в размер на 2.7% на годишна база.

Зелените пари се върнаха при нива на търговия над 111 йени, а еврото се понижи под психологическото ниво от 1.0600.

Какво предстои през тази седмица?

Основното внимание на инвеститорите, е много вероятно да е насочено към геополитическите събития, във връзка с щатските въздушни удари в Сирия през изминалата седмица и международния отзвук.

Началото на отчетния сезон за първото тримесечие, ще е друго основно направление, за инвеститорското внимание, като резултатите си през тази седмица ще изнесат водещи щатски банки, сред които JPMorgan, Citi, и Wells Fargo.

Инвеститорите е добре да имат в предвид, че много от пазарите ще бъдат затворени в петък, във връзка с предстоящите великденски празници.

Ето и какво включва икономическия календар през тази седмица, обобщено от форекс календара на Admiral Markets:

Понеделник

Инвеститорското внимание ще е насочено към годишния доклад на ЕЦБ, както и доклада на Фед за условията на пазара на труда, в най-голямата световна икономика. Късно вечерта се очаква и изказване на ръководителя на Резерва – Джанет Йелън.

Вторник

Утрешният ден, ще стартира с данни за бизнес доверието в Австралия, последвани от данни за инфлацията във Великобритания и индексът ZEW за доверието в Еврозоната и Германия. Интерес за инвеститорите ще представляват и данните за индустриалното производство в еврозоната.

Сряда

Средата на седмицата отново ще стартира с данни от Австралия – за индексът на потребителското доверие. Ключови от азиатската сесия, ще са и данните за инфлацията в Китай. От Великобритания ще бъдат изнесени, дългоочакваните данни за безработицата в страната, в условия на задействане на член 50, за напускане на страната от границите на ЕС. По-късно, в САЩ ще бъдат оповестени данните за вносните и износните цени, както и запасите на петрол и петролни продукти.

По-късно, интерес ще представлява решението на бразилската централна банка относно лихвите, както и бизнес активността в Нова Зеландия.

Четвъртък

По време на азиатската сесия, инвеститорите ще следят за данните за ръста на Сингапур. Малко след тях, реалност ще станат резултатите за безработицата и заетостта в Австралия, както и вносът, износът и търговския баланс на Китай.

Европейската сесия, ще донесе окончателните данни за инфлацията в Германия, Франция и Италия.

Щатската сесия, ще стартира с резултати за първоначалните молби за помощи за безработица и изменението в производствените цени, както и потребителското доверие.

Петък

Въпреки, че петък ще е неработен за много от фондовите пазари по света, той няма да е беден на важни икономически данни. Първо в Индия, ще бъдат оповестени данните за инфлацията. Следват продажбите на дребно в САЩ и нивото на инфлацията, в най-голямата световна икономика, от които инвеститорите ще се опитат да предугадят следващите действия на Фед, по отношение на лихвите.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.