Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.
Избиране на един от тези регулатори, ще доведе до съответстваща информация в целия уебсайт. Ако искате да бъде визиуализирана информация за различен регулатор, моля изберете го.

​Най-важните икономически новини за седмицата 16-22 април 2018 г.

Април 16, 2018 14:23

Първият ден на новата седмица стартира с данните за индекса на цените на жилища на Rightmove във Великобритания. Рано сутринта, първите данни от Европа, ще дойдат от Норвегия и ще са свързани с търговския баланс в страната.

От Турция, реалност ще станат резултатите за равнището на безработицата и индустриалното производство.

Най-важните данни за деня обаче, ще дойдат от САЩ. Те ще са свързани с индекса на Fed за Ню Йорк, очакван при ниво от 18.8 пункта и продажбите на дребно, прогнозирани да възлязат на 0.4% ръст на през март.

Решение относно лихвите, се очаква от централната банка на Израел, като лихвите се очаква да бъдат запазени при ниво от 0.1%.

От Великобритания, ще бъдат оповестени данните за индекса на водещите индикатори, последвани от резултатите за бизнес запасите и индекса на пазара на жилища на NAHB в САЩ.

Късно вечерта, отново от САЩ, реалност ще станат данните за нетните дългосрочни капиталови потоци TICs, очаквани при ниво от 43.3 милиарда долара.

Вторият ден на седмицата, ще стартира с ключови данни от Китай. Те ще са свързани с индустриалното производство за февруари, очаквано да се повиши с 4.1%; продажбите на дребно, с прогнозиран ръст от 9.9% на месечна база през втория месец и БВП, очакван да е нараснал с 6.7% през първото тримесечие.

Рано сутринта от Япония, реалност ще станат данните за индустриалното производство, което се прогнозира да се е повишило с 4.1% на месечна и 1.4% на годишна база.

Първите данни от Европа, ще дойдат час преди обяд и ще са свързани с инфлацията в Италия. Тя се очаква да 0.9% на годишна база през март и 0.4% на месечна база.

Половин час по-късно, инвеститорите ще следят за равнището на безработица на ILO и Claimant във Великобритания, както и за средните месечни доходи за февруари.

безплатни уебинари вижте как търгуват професионалистите

Вижте как търгуват професионалистите, всеки ден в безплатен уебинар, организиран от Адмирал Маркетс.

Точно по обяд, ще излязат ключовите данни за текущите условия и икономическите очаквания на института ZEW за Германия и еврозоната.

По-важните данни от САЩ, ще са свързани с разрешителните за строеж и началното жилищно строителство за март. Инвеститорите ще следят още данните от червената книга и индустриалното производство, както и степента на използване на производствения капацитет – малко по-късно.

Средата на седмицата ще стартира с данни за стоковия баланс на Япония. През нощта, ще бъдат оповестени още данните за индекса на водещите индикатори на Австралия.

Първите данни от Европа, ще дойдат от Италия и ще са свързани с индустриалното производство и продажби.

Половин час преди обяд, всички инвеститорски погледи, ще са отравени към Великобритания, във връзка с ключовите данни изнасяни от страната. Най-важните от тях, ще засягат инфлацията в страната, очаквана при ниво от 0.3% на месечна и 2.7% на годишна база през март.

Инвеститорите ще следят още данните за входящия и изходящия индекс на производствените цени, индекса на цените на дребно и индекса на цените на жилищата на DCLG.

Точно по обяд, данните за инфлацията, ще бъдат оповестени и в еврозоната. Очакванията са за инфлация от 1% на месечна и 1.4% на годишна база.

В сряда, реалност ще стане решението на канадската централна банка относно лихвите. Това ще се случи в 17:00 часа местно време. Иначе лихвите се очаква да бъдат запазени при ниво от 1.25% на годишна база.

регистрирай безплатна демо сметка

Тествайте как важните икономически данни, ще се отразят на търговията, без риск от реална загуба на капитал - с безплатна демо сметка от Адмирал Маркетс.

По-късно, ще бъдат изнесени и данните за петролните и бензиновите запаси в САЩ.

Предпоследният ден на седмицата, ще стартира с данните за инфлацията в Нова Зеландия, очаквана при ниво от 1% на годишна база и 0.4% на тримесечна база, през първото тримесечие на годината.

Следват резултатите за безработицата в Австралия, като безработицата се очаква при 5.5%, а промяната в броя на заетите – при 20 000. Бизнес-доверието на NAB в страната се очаква да възлезе на 5.

Първите данни от Европа, ще дойдат час преди обяд и ще са свързани с текущата сметка на еврозоната. Тя се очаква да възлезе на 27.2 милиарда долара.

Интерес за инвеститорите, ще представляват и данните за продажбите на дребно във Великобритания. Те се очакват да се понижат с 0.5% на месечна база през март и ръст от 1.4% на годишна база.

Денят ще е относително беден на важни икономически събития от САЩ, като най-голям интерес за трейдърите ще представляват данните молбите за помощи за безработица и индекса на Фед Филаделфия.

Последният ден на седмицата, ще започне с важни данни за Япония. Инвеститорите ще следят за инфлацията и индекса на бизнес активността в третичния сектор.

Първите резултати от Европа, ще дойдат от Германия и по направление на данните за индекса на производствените цени за месец март. Индексът се очаква да се е повишил с 1.8% на годишна база.

От Северна Америка, реалност ще станат само данни от Канада. Те ще са свързани с инфлацията и продажбите на дребно.


Предупреждение за риск

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средствав резултат на ливъридж. 83% от сметките на инвеститорите надребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.